27 mei Fete de la nature in het nieuwe park Elisabeth Groen

Vier mee met Elisabeth Groen en Parkhuis Amersfoort: Fête de la Nature!

(let op: in de nieuwsbrief stond abusievelijk 26 mei, dit moet zijn 27 mei!)

Dit jaar is alweer de vijfde editie van Fête de la Nature. Zo’n 40 gemeenten in Nederland worden in het weekend van 25 mei omgetoverd tot bijzondere ontmoetingsplaatsen waar veel te beleven valt. Elisabeth Groen en Parkhuis Amersfoort doen dit jaar graag weer mee, en dit keer op een heus eigen nieuw stukje stadspark, op de plek van het oude Elisabeth ziekenhuisterrein in Amersfoort!

Het groen in de stad krijgt tijdens het evenement extra aandacht. Het festival wordt dit keer uitgebreid naar drie dagen, zodat er nog meer moois georganiseerd kan worden. Alles kan tijdens Fête de la Nature! Speuren, plukken, koken, schilderen? Benieuwd wat Parkhuis Amersfoort en Elisabeth Groen in petto hebben op zondag 27 mei? Meld je via facebook aan voor het evenement, of voor de nieuwsbrief en volg de berichten.

Groene groet en tot ziens in het park!

Elisabeth Groen en Parkhuis Amersfoort zijn twee initiatieven vanuit betrokken inwoners van de stad Amersfoort. Op het oude ziekenhuisterrein Elisabeth verrijst een nieuw stadspark gemaakt voor en door bewoners van de stad. Parkhuis Amersfoort is een initiatiefgroep die in het oude ketelhuis van het ziekenhuis een maatschappelijke onderneming gaat starten, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en de natuur kunnen ontdekken. Fase 1 van de parkaanleg vindt plaats in 2018 en het Parkhuis gaat als pop-up-parkhuis van start in een dependance van het ziekenhuis.

 

 

Deel dit bericht: Share on LinkedIn0Tweet about this on TwitterShare on Facebook1Share on Google+0Email this to someone