Op zaterdag 1 juni is het weer zo ver: het jaarlijkse zomerfeest in Elisabeth Groen. Dit jaar vieren we het begin van de zomer al heel vroeg, tussen 14.00 en 17.00 uur. Mooi zonnig weer is besteld, dat kunnen wij tegenwoordig. 

We vieren het begin van de zomer door allerlei activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen de schoonheid van natuur ontdekken via het blote-voetenpad maar ook talloze spelletjes spelen die ook hun ouders leuk vinden, zoals Jeu de Boule en Kubb. Je kunt ook vlinders en bijtjes knutselen van natuurlijk materiaal. Voor deze activiteiten is een begeleider aanwezig die helpt en uitlegt. 

Voor de ouders zijn er ook rondleidingen door het park. Die starten vanaf de Vertelplek voor de heuvel om 15.00 uur en om 16.00 uur. Je kunt tussen 14 en 16 uur gaan zitten voor een heerlijke stoelmassage. En genieten van de geuren en kleuren van de natuur. Bezoek ook eens de Buurtmoestuin die steeds meer in bloei komt. Wist je dat je daar zelf ook ieder zaterdag aan mee kunt helpen? Je kunt je daarvoor aanmelden via de website, maar die dag lopen er voldoende mensen rond die je meer kunnen vertellen. 

Er is de hele middag muziek van het rondlopende Hounddog duo. Verder is er een leuke ‘wat ben je knap-zak’ samengesteld door het Parkhuis, voor als je lekker wil picknicken. De knapzak is gevuld met kaas, nootjes, chips, toastjes en dip en kost maar €13,50. Na de picknick lever je gewoon je kleedje weer bij het Parkhuis in. Wel graag even die knapzak reserveren bij www.parkhuisamersfoort.nl/zomerfeest. Er is maar een beperkt aantal beschikbaar. Natuurlijk kun je ook je eigen picknickmand meenemen.

En verder gewoon genieten, de natuur beleven, lekker picknicken en even loskomen van de waan van de dag. Daar is het park voor bedoeld.