27 mei Fête de la Nature in het nieuwe park Elisabeth Groen

Het is zover! Elisabeth Groen en Parkhuis kunnen van start op het terrein van het voormalige Elisabeth ziekenhuis. En wanneer kunnen we dat beter doen dan tijdens Fête de la Nature, het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Kom op zondag 27 mei naar het Vosheuvelpad op het terrein van Elisabeth Groen en vier met ons de lente!

Elisabeth Groen en het Parkhuis organiseren op zondagmiddag 27 mei een evenement met diverse workshops en optredens. Om 13.15 uur opent wethouder Houwing het nieuwe stadspark Elisabeth Groen, een park voor en door bewoners. Ook het Parkhuis opent dan pop-up haar deuren, in het voormalig kinderopvanggebouw aan het Vosheuvelpad.

Programma
Van 13 tot 17 uur zijn er verschillende activiteiten zoals waterspeurneuzen, een yogaworkshop, een workshop Swing en Zing, bloemenzaad-bommen maken of SUPpen. Je kan ook meedoen aan de natuurbelevingsroute en enkele Amersfoortse muzikanten verzorgen optredens. Uiteraard kan je ook rustig genieten van de omgeving, met een drankje en een hapje op het terras van het pop-up Parkhuis. Hier vind je het hele workshopschema.
Er is 27 mei meer te beleven in het gebied. Zo is er om 16 uur aan de overkant bij onze buren de Nieuwe Erven de voorstelling ‘de Lobby’ te bezoeken van Scholen in de Kunst. Nieuwe Erven vind je op de Heiligenbergerweg 144. Genoeg te doen, dus kom 27 mei naar het Beekdal!_

Hoe kom je er?
Er zijn weinig parkeerplaatsen, dus kom liefst met de fiets of openbaar vervoer (halte Heiligenbergerweg of Haydnstraat). Je vindt ons aan het Vosheuvelpad, een fietspad dat loopt van de Heiligenbergerweg, over de beek naar de Dorresteinsesteeg. Het feest vindt plaats op en rond het oude kinderdagverblijfgebouw tegenover scouting Cay Noya.

Maar nog makkelijker kom je er met een boot van Waterlijn. Deze vaart drie keer gratis vanaf het centrum, Krommestraat 5, naar Elisabeth Groen. Klik hier voor de vaartijden.
Je kunt ook  een klein stukje over de beek mee (terug)varen en op die manier Het Beekdal vanaf het water beleven. Je vaart dan mee tot de steiger bij het bolle brugje, grenzend aan de zusterflat van het voormalig ziekenhuis, of tot Huize Randenbroek. En dan loop je weer naar het feestterrein terug.

Fête de la Nature, waardebepaling achteraf
Fête de la Nature is een vrij toegankelijk festival, je besluit pas na afloop wat een workshop of optreden je waard is. Meer informatie over het festival en tijden van workshops en optredens is te vinden op de websites van Elisabeth Groen (www.elisabethgroen.nl) en Fête de la Nature (www.fetedelanature.nl). Voor actuele informatie volg je Elisabeth Groen en Parkhuis op facebook.

Wil je meehelpen? Meld je bij ons aan!

               

 

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email