18 juni Dag van de Architectuur in het ketelhuis

ketelhuis schoorsteen

Openstelling gebouwen tijdens Dag van de Architectuur

Op 18 juni 2016 is het Dag van de Architectuur.  Tijdens deze landelijke dag zet FASadE de schijnwerpers op de stad onder het motto De Stand van de Stad.

In de ‘nieuwe economie’ geeft een grote diversiteit aan partijen invulling en richting  aan de ontwikkeling van de stad. Tijdens de Dag van de Architectuur zijn gebouwen en plekken opengesteld en kan het publiek op verschillende plekken kijken hoe de stad er voor staat. Er worden rondleidingen gegeven door architecten, betrokken partijen zoals corporaties, ontwikkelaars en burgerinitiatieven. Deze diversiteit aan partijen voegt verschillende smaken toe aan de stad. De Dag van de Architectuur biedt bij uitstek de gelegenheid om hiervan te proeven! Neem kennis van het verrassende programma op bekende en onbekende plekken in en om de stad tijdens De Stand van de Stad! Stel op basis van de bij de projecten vermelde tijden een eigen programma van de Dag samen!

Speciale Dag van de Architectuurkaart
Meer informatie over alle projecten is te vinden op de speciale Dag van de Architectuurkaart, die te voor € 3,- verkrijgen is op diverse locaties in de stad.

Ook het ketelhuis is geopend

De Dag van de Architectuur is ook het ketelhuis te bezoeken. Stichting Elisabeth Groen en de initiatiefgroep Parkhuis verzorgen een programma, van 10.00 tot 12.00. Er zijn rondleidingen door het gebouw, presentaties, schetsen en verhalen. Verder presenteren toekomstige huurders zich, zoals Doezo met haar ontdekbus vol proefjes voor kinderen, kinderopvangorganisatie Bzzzonder met een ijskar etc. Het wordt een feestje!

 

U kunt de Dag van de Architectuurkaart ook bestellen via Adinda van Wely ovv ‘Dag van de Architectuurkaart’. Kosten: € 3 ex verzendkosten. Richt uw mail aan Adinda.vanWely@fasade.nl. De betalingswijze staat vermeld in de antwoordmail.

Special: Georganiseerde fietstochten tijdens de Dag van de Architectuur
FASadE organiseert op 18 juni a.s. fietstochten in georganiseerd verband.

Fietsroute 1 heeft als thema  ‘Ontwikkeling langs lange lijnen’
Fietsroute 2 heeft als thema ‘Groots en meeslepend’
Fietsroute 3 heeft als thema ‘Rondje Noord’

Binnenkort volgt meer informatie over de projecten die bezocht worden en de plaats en tijd van vertrek.

https://fasade.nl/agenda/22551427/block-the-date-dag-van-de-architectuur-2016-de-stand-van-de-stad

 

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email