9 april, 1e Beekdal-natuurwerkdag. Doe mee!

natuurwerkdag 038

Op zaterdag 9 april is het zover: Elisabeth Groen geeft de aftrap voor haar eerste “Beekdal-natuurwerkdag”, ism 033 Groen. Elisabeth Groen is het nieuwe stadspark dat over pakweg een jaar wordt aangelegd op het oude Elisabeth Ziekenhuisterrein in Amersfoort. Het parkplan is gemaakt door en voor bewoners en ook delen van het park zullen samen met bewoners worden aangelegd. Zo komt er een blotevoetenpad, nutstuinen, poelen voor amfibieën, een hondenspeelterrein enz.

Om vast een groep mensen enthousiast te maken voor ‘samen-doen-groen’ organiseert Elisabeth Groen dit jaar 8 natuur-werk-dagen. Deze vinden steeds plaats op de tweede zaterdag van de maand. Een gevarieerd aanbod van klussen zal worden aangepakt langs de Heiligenbergerbeek, van de Vosheuvel tot aan de Gasthuislaan. Te denken valt aan klussen als wilgenteenhuisjes aanplanten, hagen vlechten, broeihopen aanleggen voor ringslangen, vleermuizen monitoren, tot helpen in de natuurtuin van kinderboerderij de Vosheuvel, het uittrekken van Reuzenbalsemien en educatieve waterproefjes uitvoeren met de Amersfoortse jeugd.

De data zijn steeds de 2e zaterdag van de maand:

9 april

14 mei

11 juni

9 juli

13 augustus

10 september

8 oktober

12 november

Wij zoeken nog enthousiaste groenfanaten, die af en toe de handen uit de mouwen willen steken. Gezelligheid en lichaamsbeweging gegarandeerd en natuurlijk wordt ook de inwendige mens goed verzorgd met een lekkere lunch. Gaan de vingers al jeuken? mail dan naar st.elisabethgroen@gmail.com!

Voor 9 april staat (hoogstwaarschijnlijk) op het programma:

-Broeihopen maken voor ringslangen

-Wilgentenen huisjes aanplanten in de natuurspeeltuin langs de beek

Hoort zegt het voort!

 

Coöperatie 033GROEN

033GROEN is een not-for-profit coöperatie en streeft het ontwikkelen, beheren én gebruiken van betekenisvol groen in Amersfoort na. Dat doet zij vanuit haar waarden betrokken, eco-effectief, nabij én samen. 033GROEN draagt graag bij aan een attractief, natuurrijk, kindvriendelijk en gezonde stad.

Zes eigenzinnige groene Amersfoorters namen het initiatief voor oprichting van 033GROEN: Guido van Beek (Tuinman 3.0), Gerben Bruins (Boer-aan-Huis), Yuri Cohen (Land in Zicht), Rob Fokkink (KeiStadHout), Edgar van Groningen (Eemstad Lab) en Kinke Hendriksma (Kinkekracht).

 

 

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

1 reactie

  1. Wendy van Offeren schreef:

    Leuk, die natuurwerkdagen. Ik had me al opgegegeven: ik doe mee! Ik bied mijn ervaring met ringslangbroeihopen aanleggen aan. Ik heb die voor Natuurmonumenten aangelegd: weet maten, te gebruiken materialen, beste standplaats e.d. De broeihopen die nu te zien zijn in het beekdal, zijn niet goed ‘gebouwd’; zonde van de moeite en met risico dat de broei mislukt. Dus als jullie een voorvrouw nodig hebben voor een groepje, dan ben ik je vrouw! Groe(n)tjes, Wendy van Offeren, St. Heiligenbergerbeekdal