Nieuwsbrief Elisabeth Groen | Lente 2022

220312 Marjolein Visser
De lente is aangebroken, de natuur kan niet wachten om uit te botten en weer alles groen en vol bloemen te zetten!
We hadden een slechte start van het jaar, met schade bij veel bomen. We kregen er veel aandacht voor, en konden gelukkig daardoor vele donaties ontvangen. We proberen ook enkele herstelmethodes uit en hebben al n paar bomen vervangen. De rest volgt na de zomer, dan kunnen we goed zien wat het gered heeft en wat niet. Helaas sneuvelden bij de grote februaristorm ook twee oude bomen. Al met al maakte het de groep vrijwilligers nog hechter, wat een fijne mensen hebben we toch in de Stichting! En met z’n allen worden we steeds professioneler.

We bouwen samen verder aan dit prachtige landschap. Zoals het vervolg van het Blotevoetenpad tijdens NLDoet en steeds meer mogelijkheden om het Beekdal te beleven (zie ook de nieuwe naam voor het WijkNME!). Samen met Sight Landscaping gaan we de komende 2 jaar nog meer kennis opbouwen en het park deskundig beheren.

Wat we de afgelopen 10 jaar hebben geleerd willen we graag doorgeven. Dat is te lezen in de 17 sleutels voor succes in co-creatie en terug te kijken in de opname van het symposium dat we begin maart hielden. Daarnaast krijgen we steeds meer verzoeken voor rondleidingen door en lezingen over Elisabeth Groen. Zo kunnen anderen ook weer van ons leren!

Symposium leerpunten voor samenwerking

IMG_7692
Elisabeth Groen en het Parkhuis zijn mooie voorbeelden van goede samenwerking met een prachtig resultaat voor de stad. Een mooie bron van inspiratie voor ...lees verder

Nieuwe naam voor WijkNME het Beekdal

Al drie jaar verzorgt WijkNME het Beekdal natuuractiviteiten voor jong en oud in Elisabeth Groen. De activiteiten worden met enthousiasme bezocht. Omdat we merkten dat de naam toch vaak verwarring gaf, kon je vorige...lees verder
collage nieuwe naam

Beleef het Beekdal vanuit de Eemgaarde

IMG_7666 (Groot)
Onlangs hielden we een lezing over Elisabeth Groen bij wooncentrum de Eemgaarde. Ruim 30 ouderen luisterden geïnteresseerd hoe het park tot stand is gekomen en wat er allemaal te zien is.Daarna leerden ze van Susan hoe...lees verder

Vrijwilligers gezocht voor Beleef het Beekdal

Elisabeth Groen is een park voor en door bewoners, omwonenden helpen bij het onderhoud, maar ook bij allerlei andere taken in het park.

Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers voor Beleef het Beekdal:...lees verder.


bogen vlechten (2)

Natte natuur in Elisabeth Groen

foto poel,
Een van de doelen bij de aanleg van Elisabeth Groen was het Beekdal weer duidelijk zichtbaar maken in de stad en de ecologische verbindingszone voor zowel land- als waternatuur versterken.

In het voorjaar van 2021 was de hele aanplant van Elisabeth Groen klaar. Sinds die tij is het park...lees verder

Reacties op vernielde bomen

Na ons bericht op 2 januari j.l. over de opzettelijke beschadigingen aan vele bomen in het park, kregen we tientallen steunbetuigingen, tips en vragen. Mensen vroegen ons of ze ook konden doneren. We hebben daarom een donatiemogelijkheid geopend. Sinds de opening is er al meer dan €10.000,- aan donaties binnengekomen. Wij zijn zeer verrast en dankbaar voor zo veel betrokkenheid en steun.

Inmiddels is op 4 januari j.l een nauwkeurige schaderegistratie afgerond. Vast staat dat er nog meer bomen zijn beschadigd dan aanvankelijk werd gedacht: inmiddels zijn er 70 bomen met forse schade in het park geteld, waarvan er slechts
...lees verder
AOPC8442

Oproep aan fotografen

IMG_9488
Alie vd Wolfshaar stuurde ons deze schitterende sfeerfoto van de winter in het park. Heb je ook een foto gemaakt die het park in al zijn schoonheid laat zien, een bijzonder dier of gewoon een gezellige foto van het park?
Stuur die naar naar het volgende adres: pictures@elisabethgroen.nl

Doe ook mee in de werkgroep communicatie!

Wil jij er samen met ons voor zorgen dat Elisabeth Groen bij heel Amersfoort in beeld komt en blijft? Bijvoorbeeld via de nieuwsbrief en social media maar ook door aan evenementen in Amersfoort deel te nemen?… lees verderdreamstime_m_6442128_happypeople_vrijstaand

Activiteiten en evenementen in het park

Agenda_vb3

Agenda april, mei, juni 2022

We hebben weer een leuke agenda voor jullie de komende maanden!

Je kunt bijvoorbeeld een zaterdagochtend meehelpen met de Natuurwerkdagen, of doe mee bij onderstaande activiteiten van het WijkNME.

En wat dacht je van de burgerborrel, lentefeest of modderdag?

Wil je nu alvast weten wanneer we wat gaan organiseren? Klik dan op de foto hiernaast of op deze link!

We zien je graag weer bij een van de activiteiten!
Schermafbeelding 2022-04-02 om 09.22.22

Elisabeth Groen op sociale media.

facebook twitter instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet