Lentefeest bij de Nieuwe Erven

Wanneer:
6 april 2015 @ 14:30 – 19:30
2015-04-06T14:30:00+02:00
2015-04-06T19:30:00+02:00
Waar:
Nieuwe Erven
Heiligenbergerweg 144
3816 AN Amersfoort
Nederland

Vier 6 april de lente op en rond de beek, met Waterlijn, Elisabeth Groen en Nieuwe Erven

Om de lente te vieren in het bijzondere Heiligenbergerbeekdal van Amersfoort organiseert Elisabeth Groen samen met Waterlijn en Nieuwe Erven op 6 april, tweede paasdag, een feestje. Op het erf van Nieuwe Erven aan de Heiligenbergerweg 144 zijn allerhande activiteiten. Ook kookt ‘OverVers’ er een heerlijke driegangenmaaltijd van producten waar ‘een vlekje’ aan zit. Daarnaast organiseert Elisabeth Groen verschillende excursies door het gebied.

Speciaal voor de gelegenheid vaart Waterlijn een drietal keer kosteloos op en neer tussen binnenstad en park Randenbroek. Het lentefeest sluit met drie excursies aan op de aankomende boten. De boot komt aan in Randenbroek om 14.00, 15.15 en 16.30.

Reserveren voor deze vaarten kan via tel. 033 4654636. Wees er snel bij, want vol is vol!

Reserveren voor de excursies kan door een mail te sturen naar st.elisabethgroen@gmail.com

14.00 Excursie 1. Bezoek de verborgen binnentuinen van het oude Elisabeth ziekenhuis
Gewapend met kruiwagens en scheppen gaan we door de lege gangen van het ziekenhuis, naar de verborgen binnentuinen. Doel: planten te ‘redden’ voor ze ten prooi vallen aan de sloop.

15.15 Excursie 2. Lente inspiratiewandeling met Magda Bannink van ‘Samenspel Natuurlijk’
Magda neemt de bezoekers mee het gebied in, om met alle zintuigen de natuur te ervaren als bron voor inspiratie, ontspanning en meditatie.

16.30 Excursie 3, ‘Historie in park Randenbroek XL’
Ted Smeding van stichting Grebbelinie doet onderzoek naar wat zich tijdens de tweede oorlog zich in en rond het park heeft afgespeeld. De wandeling is breder dan alleen de Grebbelinie. Zo wordt ook de ‘Vosheuvel’ (niet de kinderboerderij) aangedaan. De naam komt van een in het bos liggende heuvel, die onderkelderd is. Het verhaal gaat dat in de 1e wereldoorlog militairen hier vossen hielden, die door de eigenaar van Den Treek werden gebruikt voor de jacht. In de 2e wereldoorlog zaten hier onderduikers.

Kunst, muziek, eten en gezelligheid
Naast excursies in het gebied rond de Nieuwe Erven is er op het erf ook van alles te doen. Muziek, mozaïek, een hapje, drankje, eieren zoeken, maar vooral veel gezelligheid. Als afsluiting kookt OverVers een heerlijke driegangenmaaltijd met producten ‘met een vlekje’. Kortom, komt allen!

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *