De bouw- en aanlegfase van het park Elisabeth Groen is bijna helemaal afgerond. Daarom is op 4 september j.l. het traditionele Pannenbier gehouden. Vrijwilligers, de gemeente, partners en natuurlijk de bouwers vierden hiermee de afronding van de bouwfase en de opening van het park. Helaas konden we dat niet doen met een mooie publieke opening vanwege de Coronamaatregelen. Alleen een beperkte viering met genodigden was mogelijk.

De gasten werden ontvangen met een welkomstpakket met wat lekkers van het Parkhuis en een kleedje om lekker op te gaan zitten in het park. Daar luisterden ze onder andere naar het jazztrio dat de Utrechtse zangeres Fenne Scholte begeleidde en naar de Zuid-Afrikaanse zanger Jeremy Olivier, die zichzelf begeleidde op gitaar. Anderen maakten een wandeling door het park, praatten elkaar wat bij of liepen een van de wandeltochten die klaar lagen.

Tussendoor werd door bestuursleden Lia Bouma, Hans Seinen en Gustaaf de Man stilgestaan bij alle mensen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van het park.En dat waren er heel wat de afgelopen jaren.

Van Steen naar Groen

Ook werd de postertentoonstelling ‘Van Steen naar Groen’ onthuld in de kelder van het Parkhuis. In deze presentatie wordt de geschiedenis van de wording van het park vanaf 2013 in beelden gepresenteerd. Alle fasen die gemeenten, omwonenden en bedrijven hebben doorlopen zijn in foto’s samengesteld. De tentoonstelling is nog even in de kelder van het Parkhuis te zien. Vanaf oktober zal de tentoonstelling ook op verschillende andere plaatsen in Amersfoort te bewonderen zijn. Hou deze website en ons Facebook account in de gaten om te weten waar en wanneer.

Aan het eind van de middag werden de bestuursleden Paul Struyk, Wil Voorn en Margriet van de Heijden gehuldigd en bedankt voor hun enorme inzet de afgelopen jaren in het park. Zij zullen bij het park betrokken blijven maar nemen nu afscheid als bestuursleden. Voor hen was er een mooi afscheidscadeau in de vorm van een kunstzinnige aangezichtstekening van het park van de tekenaar Lex van Elten.

Volgend jaar hopen we, vrij van Coronamaatregelen, ook de publieke opening van het park Elisabeth Groen te mogen organiseren voor meer mensen, zodat iedereen voluit kan genieten van wat het park te bieden heeft.