Datum/Tijd
30 september 2023
09:00 - 12:00


Goed nieuws! Vanaf mei zijn we begonnen met het bewerken van de buurtmoestuinen. We beginnen met een klein deel van de tuinen en gaan van daaruit de komende jaren verder uitbreiden. Wie zin en tijd heeft kan elke zaterdagochtend meehelpen van 09-12 uur. Elvana zal de werkzaamheden leiden.

Wie kan meedoen?

Iedereen die graag regelmatig in een moestuin bezig wil zijn met zaaien, kweken en oogsten van fruit en groenten kan meedoen. Iedereen mag meedoen, ook als je geen ervaring hebt met tuinieren of kweken. Zeker voor mensen die zelf geen tuin hebben of geen plaats hebben om groente of fruit te kweken, zijn de nutstuinen ideaal om ervaring op te doen. Voorop staat dat we met elkaar bezig zijn in de buitenlucht, ervaringen opdoen en delen. Wat is nodig om bepaalde groenten en fruit te zaaien, op te kweken. Hoe kun je het beste oogsten? Vooral het samen doen en ervaren staat centraal. De opbrengst is een leuke extra beloning, maar meer ook niet.

Wat gaan we kweken?

De grond is nu nog niet heel vruchtbaar. We beginnen daarom met groenten die niet veeleisend zijn. Bijvoorbeeld pompoenen, aardappels, courgettes, bonen, uien en zonnebloemen. Over een tijdje hopen we verschillende groenten en fruitsoorten te kunnen telen. We gaan vooral gewassen kweken waar we groenten of fruit van kunnen oogsten. Bloemen kweken is niet het doel. Maar natuurlijk willen we ook bijen en andere insecten aantrekken. Dat doen we met bepaalde bloemsoorten. Wil je meedoen?

Heb je zin om elke zaterdagochtend mee te helpen? Meld je dan per mail aan via nutstuinen@elisabethgroen.nl. We starten vanaf 29 april met voorbereidend werk: omspitten van de grond en voorzaaien. Vanaf half mei gaan we spitten, zaaien in de volle grond en poten. Meld je snel aan want we beginnen met een klein groepje.