Zondag 23 oktober om 10 uur opende wethouder Ben van Koningsveld de beweegroute Beekdal. De beweegroute Beekdal is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de stichting Elisabeth Groen. De route biedt voor elk wat wils. Zo loopt de route voor een groot deel langs de beek met tal van bezienswaardigheden, zoals huize Randenbroek, de Duiventoren en het voormalige Ketelhuis van het Elisabeth ziekenhuis. De actievere recreant zal ontdekken dat het eerste gedeelte van het parcours overwegend vlak is, met in het middenstuk en aan het einde bescheiden hoogteverschillen waarmee verschillende hartslagzones worden geprikkeld.

Deze beweegroute van 3,9 kilometer door park Randenbroek, langs de Heiligenbergerbeek naar sportpark Dorrestein en terug via de natuurspeelplek, park Elisabeth Groen en de Dahliatuin gaat volledig over de verharde paden. De start en finish is bij de entree aan de Bisschopsweg. Volg de oranje punaises in het asfalt en je komt vanzelf weer bij het startpunt.

                                                                                           
De beweegroutes zijn een initiatief van de Stichting Marathon Amersfoort en de gemeente Amersfoort in samenwerking met gezondheids- en welzijnsinstellingen in Amersfoort. Verspreid door de stad zijn inmiddels 11 verschillende routes uitgezet, variërend van 3 tot 9 kilometer. In aanloop naar het hardloop evenement op 12 juni 2023 is er bijna maandelijks een gezamenlijke beweegroute door een van de wijken in Amersfoort. (Foto’s: Marathon Amersfoort)