Bijeenkomst Wereldlichtjesdag op 12 december

Op zondagavond 12 december a.s. zal in park Elisabeth Groen een herdenkingsbijeenkomst plaatsvinden in het kader van Wereldlichtjesdag. Op deze dag worden wereldwijd alle kinderen die om welke reden dan ook op welke leeftijd dan ook zijn overleden herdacht door hun nabestaanden of anderen. Amersfoort vult deze dag in met een stemmig samenzijn in het park.

Om 18.30 uur kunnen belangstellenden zich verzamelen bij de zonnewijzer aan de Heiligerbergerweg. Van daaruit zal een wandeling plaatsvinden naar de heuvel tegenover het Parkhuis, waar een moederkaars wordt ontstoken en waar zangeres Esther Kruiter gepaste liederen zal zingen. Ook is een jonge boom in het park deze avond bestemd tot Wereldichtjesdagboom, waarin wensen, groeten of andere woorden kunnen worden opgehangen.

 

De bijeenkomst is bedoeld voor alle ouders, broers, zussen, familieleden, onderwijzers en andere betrokkenen die een overleden kind willen herdenken. De bijeenkomst wil licht brengen naar alle mensen die stilstaan bij het verlies van jong en kostbaar leven, onder andere door de looproute te versieren met honderden waxinelichtjes, kaarsjes en drijfkaarsjes die door deelnemers zelf mogen worden meegebracht of vooraf ter beschikking gesteld.

 

Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag is de Nederlandse variant van het in 1997 in de Verenigde Staten ontstane World Wide Candle Lighting. Inmiddels komen elk jaar iedere 2e zondag in december overal in de wereld groepen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Zo brengen zij het licht over om alle alle mensen die een kind zijn verloren een hart onder de riem te steken. In Nederland gebeurt dat inmiddels ook al op 80 locaties (zie ook www.wereldlichtjesdag.nl).

Deelnemen?

Wil je ook deelnemen aan deze mooie en stille bijeenkomst, kom dan op 12 december om 18.30 naar het park Elisabeth Groen en neem een kaarsje, waxinelichtje of zaklamp mee. Deelname is gratis en hoeft niet te worden aangemeld.
Mensen die waxinelichtjes of drijfkaarsjes willen schenken om de wandeling bij te lichten, kunnen die laten afhalen door contact op te nemen via info@hartemens.com of 06-48371262.

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email