Op 6 september 2020 ondertekenden Stichting Elisabeth Groen en Dierenpark Amersfoort Wildlife Fund een samenwerking ter bevordering van de wilde bij in regio Amersfoort.

De samenwerking is gebaseerd op het bijenplan dat Stichting Elisabeth Groen samen met de stad maakte nadat in zomer 2018 een cheque van DPAWF was overhandigd aan SEG tijdens de viering van 70 jaar bestaan van Dierenpark Amersfoort, voor ons een leuke verrassing!

Stichting Elisabeth Groen wil dit bedrag inzetten op verschillende vlakken:

  1. door fysieke en voor publiek zichtbare elementen op locatie in het park,
  2. door elementen in aanleg nog sterker te koppelen aan de behoefte van de wilde bijen
  3. door in beheer in te spelen op het belang van de wilde bijen
  4. door in co-creatie met de stad monitoring (meetjestad) en educatie (WijkNME) op te zetten en te versterken
  5. door activeren van medebewoners dmv delen van kennis en materialen en door samen aanleggen en beheren van stepping stones in de stad te stimuleren waardoor een bijenlint ontstaat

“We slaan de handen ineen om de regio Amersfoort aantrekkelijk te maken voor de bedreigde wilde bij”, vertelt Fred Vis, voorzitter van het DPAWF. “Het zijn prachtige plannen die beginnen met het ontwikkelen van een groot bijenhotel dat we samen met Amersfoorters ontwerpen, een kleurrijk bloemenveld dat aantrekkelijk is voor de wilde bij en we willen samen met gemeente en bewoners van Amersfoort een ‘bijen-lint’ door de stad Amersfoort aanleggen, zodat de bij zich in een natuurlijk habitat door de stad kan begeven”.

 Bijenliefhebber? Kom naar de bijenbrainstorm op 4 oktober 

Bijenbrainstorm Elisabeth Groen 4 oktober 2018

Ideeën opgehaald tijdens de bijenbrainstorm

 

Fred Vis en Paul Struijk ondertekenen de samenwerking (foto Fred Oosterhuis).