De Beekdal Natuurwerkdagen

natuurwerkdag 0301

Elke 2e zaterdag van de maand organiseren stichting Elisabeth Groen en 033GROEN samen de Beekdal Natuurwerkdagen. Met vrijwilligers steken we een dag de handen uit de mouwen in ons mooie groene Beekdal. De ene keer helpen we in de natuurtuin van de Vosheuvel, dan weer knappen we picknickbanken op die langs de beek staan, bouwen we een insectenhotel of hooiopper, helpen we mee bij de schooltuinen in de voormalige Dahliatuin of gaan we aan de slag op het oude ziekenhuisterrein, om bv de reuzenbalsemien te bestrijden. Lekker in het groen bezig zijn, lichaamsbeweging, frisse lucht, gezelligheid een lekkere lunch zijn vaste ingrediënten van de Beekdal Natuurwerkdagen. Edgar en Guido van 033GROEN zorgen voor groene knowhow en deskundige begeleiding.

Het achterliggend doel van de Natuurwerkdagen is het opbouwen van een enthousiaste groep vrijwilligers. Volgend jaar zal namelijk het ziekenhuis Elisabeth zijn gesloopt en kan worden begonnen met de aanleg van het nieuwe stadspark Elisabeth Groen. De plannen voor dit park zijn voor en door bewoners gemaakt, zo komen er moestuinen, een blotevoetenpad, poelen, een eetbare boszoom, een vertelplek, enzovoort. Een aantal parkonderdelen zouden wij (de stichting Elisabeth Groen) ook graag samen met bewoners tot stand laten komen. Staan er nog steeds eindeloos hekken om het oude ziekenhuis? Achter de schermen is de stichting in volle gang met de voorbereidingen van het park. Enthousiast geworden en wil je ook eens de handen uit de mouwen steken?

De data:

zaterdag 11 juni

zaterdag 9 juli

zaterdag 13 augustus

zaterdag 10 september

zaterdag 8 oktober

zaterdag 12 november

Om 9.15 verzamelen we altijd bij kinderboerderij de Vosheuvel.

De te organiseren activiteiten zijn overigens breder dan alleen natuur-klus werk. Zo hebben we op 13 augustus een slootjessafari gepland voor kinderen vanaf 8 jaar en in het najaar maken we graag een groene wandeling met bewoners uit Nijenstede. Geïnteresseerden zijn van harte welkom!

Meer informatie? www.elisabethgroen.nl Opgeven kan via st.elisabethgroen@gmail.com

 

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email