Herhaling oproep Stichting Grebbelinie: heeft u informatie over de locatie Vosheuvel en Elisabeth?

schuilplaats

Uit de lange geschiedenis van het beekdal zijn talloze overblijfselen terug te vinden. Waren er eerder interessante resten opgedoken uit de Midden Steentijd, nu blijken er ook restanten van de Grebbelinie in het gebied te liggen.

De Stichting Grebbelinie, die speurt naar mogelijke restanten van de linie in en nabij Amersfoort, is op een “schuilplaats” gestuit, op de locatie Vosheuvel (in de buurt van de kinderboerderij). Ook wordt vermoed dat achter het terrein van het Elisabeth Ziekenhuis nog een restant loopgraaf van de “stoplijn” ligt. De locatie van de loopgraaf is achter het helikopterplatform.

De restanten worden door de stichting Grebbelinie onderzocht.  Stichting Grebbelinie doet via deze weg een oproep om informatie over de mogelijke stellingen van de Grebbelinie achter het Elisabeth Ziekenhuis. Het gebied en de schuilplaats zijn binnen de linie nog onbelicht. U zou  de stichting een heel groot plezier doen door deze onbekende delen van de Grebbelinie/Valleistelling te helpen opklaren.

Mogelijk heeft u meer informatie, of misschien zelfs foto’s? Reactie naar: stekelvarken13@gmail.com

In een volgende nieuwsbrief hoopt Elisabeth Groen meer over deze Grebbelinie overblijfselen te kunnen vertellen.

 

 

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email