AED; als het echt nodig is

Steeds meer mensen en organisaties vinden hun weg naar Elisabeth Groen en het Parkhuis. We hebben het park dan ook zo ingericht dat het toegankelijk en veilig is voor iedere bezoeker. Maar hoe meer bezoekers het park en het Parkhuis ontvangen, hoe serieuzer we ook nadenken over dingen die we niet altijd verwachten.

Levens redden

Want wat doen we als er een oudere bezoeker plotseling onwel wordt? Of als een sporter in het park plotseling neervalt? Als reanimatie nodig is, dan is een AED (Automatische Externe Defibrillator) van levensbelang. Juist in de eerste minuten waarin een wandelaar, fietser of renner getroffen wordt door een acute hartstilstand.

In en om Elisabeth Groen is geen medische hulppost en dan kan een AED levens-reddend zijn. Elke AED is 24 uur per dag aangesloten op het landelijk vrijwilligers-netwerk HartslagNu. Een AED kan worden gebruikt bij acute reanimaties in en rondom het park. 

Crowdfunding

Stichting Elisabeth Groen en Parkhuis Amersfoort willen een AED unit aanschaffen. Deze komt op een goed zichtbare en altijd bereikbare plaats te hangen zodat iedereen in de omtrek er gebruik van kan maken. De kosten voor aanschaf en onderhoud gedurende 8 jaar bedragen ongeveer 2.500 euro. Hiervoor bestaat in Amersfoort momenteel geen subsidie, daarom zijn we een crowdfunding gestart.

Vind jij als direct betrokkene in de omgeving het ook belangrijk dat er een AED komt in het park? Help ons dan mee om te zorgen dat er een AED komt. Samen zorgen we voor de veiligheid van iedereen. Dank voor je bijdrage!

De donatiestand is bereikt en de gelegenheid tot doneren is geëindigd. 

Bomen vernield tijdens de jaarwisseling

Tijdens de jaarwisseling 2021/2022 zijn meer dan 70 bomen vernield.
Hiervoor hebben we van heel veel donateurs al ruim E 18.000,- aan donaties ontvangen.
Wat doen we daarmee?

Wat doen we met de donaties

De donaties gaan we gebruiken om de bomen te vervangen. Of we ook alle bomen moeten gaan vervangen is op dit moment nog moeilijk te zeggen. 

Met deskundige vrijwilligers hebben we de bomen een omhulsel gegeven. Dankzij dit werk zien we dat flink wat bomen aanslaan. We zullen echter tot het vroege najaar moeten wachten om een goed beeld te krijgen van de nieuw te planten bomen en struiken. 

Kun je nog doneren?

We zijn ongelooflijk blij met zoveel steun voor het park. Daar stonden we echt van te kijken. De mogelijkheid om te doneren is in november 2022 beëindigd

Donatiestand bomen

We zijn enorm trots op de ontvangen donaties voor onze bomen.

laatste update:

14 december 2022  

Ontvangen donaties
0
Aantal donateurs
0

Donatiestand AED

Sinds begin september hebben we al de volgende donaties ontvangen. We hebben E 2500,- nodig

laatste update:

5 maart 2023 (beoogd donatiedoel is bereikt) 

 

Ontvangen donaties
0
Aantal donateurs
0

Onze partners
in 2022