Eerste Beekdal Natuurwerkdag groot succes

Op zaterdag 9 april kwamen 17 enthousiaste vrijwilligers bij elkaar op de Vosheuvel, om de aftrap te geven van het 1e Beekdal Natuurwerkdagen seizoen. Elisabeth Groen ism 033 Groen organiseren 8 zaterdagen waarop we lekker langs de beek aan de slag gaan, en ons voorbereiden op de aanleg van het nieuwe stadspark Elisabeth Groen, in 2017.

Op 9 april pakten we verschillende klussen aan: ism de stadsecologe legde een groepje de laatste hand aan een verse broeihoop voor ringslangen, een ander groepje vlocht wilgentenen in de wilgentenenhutjes in de natuurspeelplaats langs de beek. In de natuurtuin van de Vosheuvel was een flinke groep in de weer met het opschonen van de met riet dichtgroeiende oever en het leegscheppen van de paddenpoel. Het riet werd weer behendig geknipt en gebundeld, om daar mee het insectenhotel te herstellen.

Ook ‘Gastvrij Leusden’ had van de Beekdal natuurwerkdagen gehoord en benaderde ons of we nog helpende handen konden gebruiken. Oday, Hisham en en Tareq verblijven sinds kort in de opvang in Leusden en en hebben ons geweldig geholpen. We hopen dat ze het net zo leuk vonden als wij en een volgende keer weer langskomen.

Na dat harde werken lieten de deelnemers zich de lunch goed smaken. De sfeer was goed, het weer was fantastich, we kijken terug op een zeer geslaagde dag. Bedankt iedereen en tot de volgende keer!

 

natuurwerkdag 038natuurwerkdag 041 natuurwerkdag 024 natuurwerkdag 0301 natuurwerkdag 029 natuurwerkdag 021natuurwerkdag 027 natuurwerkdag 032 natuurwerkdag 039

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email