Elisabeth Groen en de Stand van de Natuur

Op 4 december 2019 is in Het Groene Huis de tweede editie van de Stand van de natuur van Amersfoort gepresenteerd. Aan de hand van ruim 100 beschermde, bedreigde en bijzondere planten en dieren geeft dit boekje een blik op de natuur van Amersfoort. Want als je weet hoe het met de biodiversiteit gaat, zegt dat veel over hoe het met de natuur gaat. Bovendien zegt het veel over het effect van wat we doen voor groen.

In het boekje staat van iedere bijzondere soort een beschrijving, een foto, een verspreidingskaart en een inschatting van de ontwikkeling van de soort in Amersfoort. Nieuw in deze editie zijn de tips waar je de planten en dieren in het echt kunt zien. Al blijft het ook dan voor veel soorten een uitdaging! Het boekje beschrijft ook tien bestaande en twee toekomstige natuurgebieden in en om Amersfoort, waaronder Elisabeth Groen. Daarbij vertellen Amersfoorters wat het gebied voor hen zo bijzonder maakt en vind je bij ieder gebied ook een interessante wandeling.

Het boekje is er ook dankzij de inzet van al die mensen, vrijwilligers en professionals, die hun waarnemingen hebben doorgegeven via de app waarneming.nl. Ook jij kunt waarnemingen doorgeven via waarneming.nl.

De Groenvisie
Bewoners en raadsleden namen in 2016 het initiatief om een Groenvisie-Amersfoort-definitieve-versie te maken. Deze is samen met betrokken inwoners, belangengroepen, bedrijven, raadsleden, groenexperts, wethouders en ambtenaren opgesteld.

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email