Elisabeth Groen op de BurgerBorrel

In Amersfoort bruist het van de burgerinitiatieven. Twee keer per jaar kunnen initiatiefnemers elkaar ontmoeten op de BurgerBorrel. Onderstaand een tekstje uit het AD Amersfoort over de laatste BurgerBorrel die plaatsvond in het Klokhuis. Hierin interviews met vele enthousiaste burgers, waaronder Wendy, Margriet en Lia die zich voor het nieuwe stadspark Elisabeth Groen inzetten. Benieuwd hoe gezellig het is op zo’n BurgerBorrel? klik op de link voor de foto’s.

De BurgerBorrel wordt twee keer per jaar gehouden en vindt elke keer plaats op een andere locatie. ,,De eerste keer dat ik erbij was, was in de Verkeerstuin”, zegt Margriet van der Heijden. ,,Ik vond het toen zó leuk, dat ik sindsdien vaker kom. Het is heel inspirerend.” Samen met Wendy van Offeren zet Van der Heijden zich op verschillende manieren in voor de natuur in de stad. ,,Ik vertegenwoordig de stichting Elisabeth Groen”, zegt Van der Heijden. ,,We willen de locatie van het Elisabethziekenhuis na de sloop teruggeven aan de natuur en daarvoor zelf ook de handen uit de mouwen steken.”

Zeepkist
De BurgerBorrel heeft geen vast stramien of programma dat gevolgd wordt, maar er is wel één vast onderdeel: de zeepkist. Of, in dit geval, het plastieken krukje. Op dit open podium kunnen initiatieven gepresenteerd worden. Lia Bouma, redactielid van Bewoners033, neemt het woord om de bezoekers te wijzen op de mogelijkheden van de website. ,,Initiatieven kunnen hierop aangemeld worden en burgers worden zo op de hoogte gehouden van allerlei activiteiten in de stad. Het is de bedoeling om Amersfoort leuker en leefbaarder te maken voor Amersfoorters.”

Lees de rest van het artikel van Annemarie Degens op de website van AD Amersfoort!

Foto: Annemarie Degens

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email