Elisabeth terrein wordt Groen, denk en doe mee!

aardbeien

Uitnodiging voor stadsbrede bijeenkomst op 19 mei 2015

Op het voormalig Elisabeth ziekenhuisterrein komt een heel nieuw stadspark. Het Inrichting-en-beheerplan voor dat park is in 2013 gemaakt in unieke samenwerking van ambtenaren en bijna 100 bewoners. Nu is het tijd om de lijnen verder in te kleuren. De stichting Elisabeth Groen nodigt op 19 mei graag alle stadsgenoten uit, die zich betrokken voelen bij een groen Elisabeth.

De technische tekening  voor de inrichting van het park (het zgn. Bestek) wordt op dit moment gemaakt. In het plan zijn enkele ‘witte plekken’ opgenomen, gebieden die in de loop der jaren met inbreng van bewoners vorm zullen krijgen. In dit document over die “witte plekken”, staat alles uit het I en B plan bij elkaar over het hondenlosloopgebied, de nutstuinen, oriëntatietafel en blotevoetenpad.

Op 19 mei zullen we het hebben over:

  • De “nutstuinen”: hoe wordt straks in het park voedsel verbouwd? Komen er bomen en struiken om van te eten, of toch een moestuin? Wie bouwt er mee aan een eetbare oase?
  • Het geplande hondenlosloopgebied: hoe richten we dat in? Welke spelaanleidingen zijn leuk voor viervoeters? Waar moeten we verder mee rekening houden?
  • Het blote-voeten-pad: een route door het gebied, bestaande uit  verschillende texturen en sensaties voor de mens die graag op blote voet leeft. Wie doet of denkt graag mee?
  • De oriëntatietafel en de toegangspoort: wordt het mozaïek, hout, rustiek of elegant?

De bijeenkomst is op 19 mei vanaf 19.30 uur (inloop 19.00) in de Van Voorthuysenschool, Heiligenbergerweg 185 (naast kinderboerderij de Vosheuvel).

Wij horen graag op hoeveel mensen we kunnen rekenen 19 mei, en in welke van de bovengenoemde onderdelen u geïnteresseerd bent. Opgeven kan via st.elisabethgroen@gmail.com.

Verhinderd op 19 mei, maar wel graag bij een vervolgbijeenkomst aanwezig zijn? Stuur dan ook een mail naar bovenstaand adres.

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email