Ontdek het natuurlijkste feest van Amersfoort

Prikkel je zintuigen! Op zaterdag 3 september vieren we de natuur in Elisabeth Groen tijdens Fête de la Nature. Vieren jullie die met ons mee? Je kunt er van alles zien, horen, voelen en ruiken!

Ennuh…..als je komt, kom dan lopend, met de fiets of het OV

Tot zaterdag 3 september tussen 12.30 en 17.30 uur!

Beleef de natuur 
via diverse ontdekoutes.

Dwars door de natuur zijn diverse plekken aangelegd om het park op een leuke manier te ontdekken. Op je blote voeten bijvoorbeeld. Of speur je liever met je neus in het water? Deze activiteit en andere kinderactiviteiten starten bij de moestuin.

Wil je meer weten over het verhaal van het park of het verhaal van de mensen die allemaal betrokken zijn? Volg dan één van de rondleidingen die beginnen bij de zonnewijzer.

Speel samen kubb of klim in de toren.

Wil je (leren) kubben, touwtrekken of stoeprandje spelen? Dat kan vanaf de picknickplek. Trek een nummertje als je even mag wachten! In de tussentijd kun je de toren beklimmen en genieten van het uitzicht.

Het aangrenzende Vosheuvelpad is het startpunt voor een ritje op de pony.  

Luister naar muziek vanaf de ligweide.

Even uitrusten en gewoon lekker liggen in het gras of ervaringen delen met andere bezoekers? Neem plaats op de ligweide op een handdoekje en geniet ondertussen van de zang en tonen van De Wondertuin en Cortez. Tussen deze optredens door verzorgen de The Blue Suspenders de muzikale omlijsting op willekeurige plekken in het park. 

Nabij de ligweide kun je ontdekken wat er te zien of te voelen is bij een van de vele kraampjes van onze partners. 

Laat je verrassen door leuke verhalen en andere 
activiteiten
.

Vanaf de vertelplek kun je je laten verrassen door diverse optredens. Stadsdichter Twan Vet zal zijn licht laten schijnen over het park. Of zing aan het einde van de middag mee met Nederlandstalige nummers die ten hore worden gebracht. 

Ook kun je bellenblazen en hebben we nog andere activiteiten voor ogen. Die vullen we nog aan de komende weken. 

Wanneer kun je wat ontdekken?

Het blokkenschema volgt zodra we de invulling helemaal compleet hebben. Op de plattegrond zie je waar je wat kunt ontdekken.

Als je naar het feest komt, kom dan graag lopend, met de fiets of het OV. Veel parkeerplekken voor auto’s zijn er namelijk niet. Wel zo gemakkelijk en gezond. 

Wat vinden we belangrijk 

In het park kun je volop genieten.
We vinden het fijn als je op een paar dingen let.

Respecteer de natuur

Respecteer de natuur: maak geen lawaai en neem je afval mee.

Parkeer je (brom)fiets

Elisabeth Groen is een wandelgebied. Je kunt je (brom)fiets stallen op een parkeerplek bij de ingangen van het park. Kom je met de auto? Er zijn weinig parkeerplekken rond Park Elisabeth Groen. Zeker bij het Parkhuis is het vaak druk. Kom dus als het even kan wandelend of per fiets.

Honden zijn welkom

Honden zijn aangelijnd welkom op sommige paden en ongelijnd in het losloopgebied.

Spreek elkaar aan

Spreek elkaar respectvol aan op zijn of haar gedrag en toon begrip voor de regels.