Ontdek het natuurlijkste feest van Amersfoort

Prikkel je zintuigen! Op zaterdag 3 september vieren we de natuur in Elisabeth Groen tijdens Fête de la Nature. Vieren jullie die met ons mee? Je kunt er van alles zien, horen, voelen en ruiken!

Ennuh…..als je komt, kom dan lopend, met de fiets, het OV of de waterlijn.  

Tot zaterdag 3 september tussen 12.30 en 17.30 uur!

Beleef de natuur 
via diverse ontdekoutes.

Wil je het park op een leuke manier ontdekken? Op je blote voeten over allerlei paden lopen bijvoorbeeld? Of speur je liever naar waterdiertjes met je neus in het water? Of ga je mee op zoek naar de wereld van de bijen? Alle ontdekkingsroutes voor kinderen starten bij de kindertuin.

Wil je meer weten over de geschiedenis van het park of kennis maken met de mensen die in het park werken en helpen? Volg dan één van de speciale rondleidingen door het park die beginnen bij de Zonnewijzer. 

Speel samen kubb of klim in de toren.

Wil je (leren) kubben of stoeprandje spelen? Dat kan bij de picknickplek. Trek een nummertje als je even mag wachten! In de tussentijd kun je de uitkijktoren beklimmen en genieten van het uitzicht.

Of ga je liever naar het Vosheuvelpad voor een gratis ritje met de ponykar? Dat kan van 13.30 tot 15.30, ongeveer iedere 10 minuten vertrekt er een!

Luister naar muziek vanaf de ligweide.

Op de ligweide kun je genieten van de zang en mystieke tonen van De Woordentuin en van de countryband Cortez. Tussen deze optredens door komen The Blue Suspenders zelfs naar je toe met hun fijne klezmer/gypsy klanken.

Bij de Vertelplek kun je luisteren naar de stadsdichter Twan Vet of naar sprekers die je iets vertellen over het park, de natuur en de dieren. In de pauzes mag je ook zelf de microfoon gebruiken om een gedicht voor te dragen, een verhaal te vertellen of een lied te zingen.

Laat je verrassen door leuke verhalen en andere 
activiteiten
.

Je kunt ook gewoon lekker rondlopen en je laten verrassen door zelf de natuur te ontdekken, door grote bellen te blazen of je te laten meevoeren door de prachtige kleuren en enorme hoogtes van een reuzenvlinder die je om de oren vliegt.

Verder vind je kraampjes waarin van alles wordt verteld over de natuur in Amersfoort en allerlei leuke buurtactiviteiten; wat gebeurt er veel in onze stad!

Wanneer kun je wat ontdekken?

Als je naar het feest komt, kom dan graag lopend, met de fiets of het OV. Veel parkeerplekken voor auto’s zijn er namelijk niet. Wel zo gemakkelijk en gezond. 

Je kunt ook met de
waterlijn komen. Vertrek vanaf de steiger achter de Onze Lieve Vrouwentoren om 12.15 en 14.00 uur. Vertrek vanaf het park om 13.00 en 14.45 uur. 

Wat vinden we belangrijk 

In het park kun je volop genieten.
We vinden het fijn als je op een paar dingen let.

Respecteer de natuur

Respecteer de natuur: maak geen lawaai en neem je afval mee.

Parkeer je (brom)fiets

Elisabeth Groen is een wandelgebied. Je kunt je (brom)fiets stallen op een parkeerplek bij de ingangen van het park. Kom je met de auto? Er zijn weinig parkeerplekken rond Park Elisabeth Groen. Zeker bij het Parkhuis is het vaak druk. Kom dus als het even kan wandelend of per fiets.

Honden zijn welkom

Honden zijn aangelijnd welkom op sommige paden en ongelijnd in het losloopgebied.

Spreek elkaar aan

Spreek elkaar respectvol aan op zijn of haar gedrag en toon begrip voor de regels.