Ontdek het natuurlijkste feest van Amersfoort

Prikkel je zintuigen! Op zaterdag 2 september vieren we de natuur in Elisabeth Groen tijdens Fête de la Nature. Vieren jullie die met ons mee? Je kunt er van alles zien, horen, voelen en ruiken!

Ennuh…..als je komt, kom dan lopend, met de fiets, het OV of de waterlijn.  

Tot zaterdag 2 september tussen 14.00 en 17.00 uur!

Beleef de natuur 
via diverse ontdekoutes.

Wil je het park op een leuke manier ontdekken? Op je blote voeten over allerlei paden lopen bijvoorbeeld? Of speur je liever naar waterdiertjes met je neus in het water? Of ga je mee op zoek naar de wereld van de bijen? Alle ontdekkingsroutes voor kinderen starten bij de kindertuin.

Speel samen kubb of klim in de toren.

Wil je (leren) kubben of stoeprandje spelen? Dat kan bij de picknickplek.

 Leuke activiteiten.

Je kunt ook gewoon lekker rondlopen, op de ligweide genieten van de omgeving of andere mensen ontmoeten. Dit jaar is de Koffiebus aanwezig, een ontmoetingsplek voor buurtbewoners die elkaar nog niet kennen; maak kennis met onverwachte straat- of buurtgenoten. Gewoon een drankje of hapje op het terras van Parkhuis kan natuurlijk ook. Of een heerlijk ijsje van de IJsmakerij Amersfoort.

Gedurende de dag zijn er speciale rondleidingen op Willemsduintjes en uitleg over de schelpenvondst dit jaar in het park. Bekijk hoe dit park tot stand is gekomen bij de fototentoonstelling. Kijk bij het tuinhuis voor informatie hierover of volg onze pagina’s op Facebook en Instagram.

Wil je op een aparte manier van het centrum naar het park komen en weer terug: de Waterlijn vaart deze dag op speciale tijden van en naar Elisabeth Groen.

De verhalen van Elisabeth Groen

Het Fete de la Nature vertelt ook de verhalen van het park. Leer bijvoorbeeld hoe het park is ontstaan. Bezoek daarvoor de posterbordententoonstelling ‘Van Steen naar Groen’ die buiten staat opgesteld. Lees en bekijk foto’s van hoe bewoners, gemeente en groenbedrijven samen het park letterlijk van de grond af aan hebben ontworpen en opgebouwd.

14.00 Het verhaal van de vogels

Welke vogels zijn er te vinden in het park, hoe weten we welke vogels er komen. Leden van de Vogelmonitorgroep komen vertellen wat ze allemaal gezien hebben het afgelopen half jaar en hoe bijzonder dat is.

15.00 Het verhaal van de zee

Het verhaal van de zee. Amersfoort lag miljoenen jaren geleden in zee. Dat weten we door een boring die we metersdiep in de grond is gedaan bij het aanleggen van een pomp. Daar vond Bas de Wilde, een schelpkundige, een bijzondere vondst: schelpen! Hij vertelt er alles over op de vertelplek en neemt ook schelpen mee.

16:00 Het verhaal van Willemsduintjes

Willemsduintjes is een bijzonder gebied binnen Elisabeth Groen. Een ongerept stukje natuur met talloze vogels, waterdieren en bijzonder planten. Wil Voorn, oud bestuurslid van de Stichting Elisabeth Groen, vertelt er je alles over tijdens een rondwandeling in dit normaal gesproken niet voor bezoekers toegankelijke gebied. We starten vanaf de Vertelplek. Ben op tijd voor een unieke wandeling.

Bezoek Fête de la Nature met de waterlijn.

Vertrek vanaf de steiger achter de Onze Lieve Vrouwentoren om 13.30 en 15.30 uur. Vertrek vanaf het park om 14.30 en 16.30 uur. Waterlijn stopt ook bij Poppen in het Park.

Wat vinden we belangrijk 

In het park kun je volop genieten.
We vinden het fijn als je op een paar dingen let.

Respecteer de natuur

Respecteer de natuur: maak geen lawaai en neem je afval mee.

Parkeer je (brom)fiets

Elisabeth Groen is een wandelgebied. Je kunt je (brom)fiets stallen op een parkeerplek bij de ingangen van het park. Kom je met de auto? Er zijn weinig parkeerplekken rond Park Elisabeth Groen. Zeker bij het Parkhuis is het vaak druk. Kom dus als het even kan wandelend of per fiets.

Honden zijn welkom

Honden zijn aangelijnd welkom op sommige paden en ongelijnd in het losloopgebied.

Spreek elkaar aan

Spreek elkaar respectvol aan op zijn of haar gedrag en toon begrip voor de regels.