Geef je op als vrijwilliger

Op 15 december zijn de eerste bomen de grond in gegaan en daarna hebben we al enkele plantmomenten gehad. Vanaf nu kan iedereen zich hier aanmelden om te helpen met de aanleg van het modeie park Elisabeth Groen.

Aangezien er nog vorst in de grond zit zal er pas in week 6/7 (begin februari) weer geplant gaan worden, waaronder ook de grotere bomen (hier worden grote machines bij gebruikt dus dat is niet geschikt voor vrijwilligers). Er ligt ook nog bosplantsoen opgekuild dat half januari al geleverd is maar toen was de aarde al teveel bevroren.

De verwachting is dat het bosplantsoen in een looptijd van 3-4 weken wel geplant is. Bij alle grotere bomen moeten ook palen en gietranden geplaatst worden. Later in het voorjaar zullen we gaan inzaaien, onderdelen voor het blotevoetenpad aanleggen, etc etc.

Daarna begint het pas echt: het onderhoud van het park! Ook daarbij willen we graag zoveel mogelijk bewoners betrekken en zullen we jullie dus nog steeds nodig hebben! Want we willen graag dat de hele stad een gevoel van eigenaarschap krijgt😊.

Hoe kan je je aanmelden?
– We zetten vanaf 28 januari elke maandagavond een aanmeldformulier op www.elisabethgroen.nl/aanmelden.
(Via onze social media, onze nieuwsbrief en mail naar bij ons bekende mailadressen delen we deze link)
– Met dit aanmeldformulier kun je je aanmelden voor de vermelde dagdelen in de week erna en in de week daarna.
– Deze dagdelen zijn bepaald door onze groenaannemer op basis van de weersverwachting en de lopende leveringen van bosplantsoen en bomen.
– De aanmelding met mailadressen worden door Stichting Elisabeth Groen verzameld en gebruikt voor mails over natuurwerkdagen.
– Je krijgt bericht van ons als bevestiging van je aanmelding.
– Neem goede handschoenen mee, wij hebben genoeg gereedschap.
– We verzamelen altijd bij pop-up Parkhuis aan het Vosheuvelpad (het fietspad tussen de stadsboerderij de Vosheuvel en de honkbalvelden aan de Dorresteinsesteeg).
– Als je de smaak te pakken hebt en vaker mee wilt helpen kun je je aanmelden voor de Whatsapp groep.

Een verzoek voor een andere tijd voor een groep is altijd mogelijk in het aanmeldformulier.
Daarnaast hebben we de vaste 2e zaterdag van de maand Natuurwerkdag in het Beekdal. Ook hiervoor kun je je via het aanmeldformulier opgeven.

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email