De jaarlijkse Fête de la Nature viering in Elisabeth Groen bood weer veel leuke natuuractiviteiten voor alle leeftijden. Een groep bewoners van verzorgingshuis Nijenstede wijdde de vertelplek in met een mooie zangvoorstelling waarin ze onder gitaarbegeleiding Oud-Hollandse liedjes zongen. Als bedankje kregen alle deelnemers een bosje bloemen.

Twee vrolijke bijtjes van Bzzzonder hebben het nieuwe Zoemmmpad geopend voor de kinderen. Ruim 15 kinderen gingen met een tasje op stap om in het park allerlei dingen te ontdekken over bijen. Na afloop konden ze nog bloembommetjes maken voor thuis.

Volwassenen mochten een kijkje te nemen in het normaal gesproken afgesloten deel van het park Willemsduintjes; zij konden met eigen ogen zien hoe bijzonder dit gebied geworden is. De ochtend werd afgesloten met Waterspeurneuzen. Daar werden bootsmannetjes, libelle larven en visjes en nog veel meer met schepnetjes uit het water gehaald en na het bekijken natuurlijk weer terug gezet.

Tegen het donker is een groep volwassenen en kinderen nog terug naar het park gekomen om van Erik Broers van Vleermuiswerkgroep Amersfoort  meer te leren over vleermuizen. Na een mooie presentatie met allerlei leuke weetjes over deze mysterieuze dieren gingen we in het donker op pad. Met de bat-detector kon je de jagende vleermuizen goed horen. Volgend jaar weer!