Het Ketelhuis is in ontwikkeling: Parkhuis

ketelhuis schoorsteen

Op 23 maart wordt u geïnformeerd over de plannen rond het “Parkhuis”, het initiatief dat wordt ontwikkeld voor het oude ketelhuis van het Elisabeth ziekenhuis. Geïnteresseerd? Proef de sfeer via www.parkhuisamersfoort.nl en kom de 23e naar de Nieuwe Erven. Vanaf half 8 staat de koffie klaar.

Het vroegere ketelhuis van het voormalige ziekenhuis blijft als enige gebouw in Elisabeth Groen behouden en zal een functie gaan vervullen als inloopcentrum. Het nieuwe centrum gaat Parkhuis heten. Ontdekken en ontspannen zijn de centrale waarden. 23 maart vindt een informatieavond plaats over de ontwikkelingen rondom het ‘Parkhuis’ bij de Nieuwe Erven. Inloop: 19.30 uur

Stichting Elisabeth Groen heeft samen met de stadsmakelaar begin 2015 een aantal partners uit de stad uitgenodigd om mee te denken over de mogelijke invulling van het ketelhuis. We wilden onderzoeken of we een groep mensen bijeen konden brengen die interesse of goede ideeën hebben voor het gebruik van het ketelhuis zodanig dat het past in de sfeer van het park.  Uit deze bijeenkomst is een initiatiefgroep opgestaan die serieus herontwikkeling van het ketelhuis is gaan onderzoeken.

De initiatiefgroep heeft voor het Parkhuis, circa 800 m2 groot, een visie en bijbehorend business plan ontwikkeld. De initiatiefgroep is nu met de gemeente in gesprek voor de overname van het ketelhuis. Met een aantal toekomstige gebruikers zijn de initiatiefnemers al langer in gesprek, maar er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. De volgende stap is de financiering. Idee is om het geheel via ‘buurt funding’ te financieren. Het zou mooi zijn als gebruikers, bezoekers, omwonenden letterlijk eigenaar van dit maatschappelijk initiatief worden. De verwachte oplevering is begin 2017. Lees hier de visie of kijk op de website van het Parkhuis.

Meer informatie: Ilse Kamphuis, contactpersoon Parkhuis Amersfoort.

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email