Lente in De WAR, ga je ook mee?

2e paasdag, 2 april, is het weer Festival-Lente in de WAR
Dit keer in samenwerking met Elisabeth groen
Groen en duurzaam het leven door met het lente festival – Lente in de war
Op zoek naar vergeten oude, lokale onbespoten zaden knollen en bollen, ruilen of verkopen op de groene markt, proeven van diverse biologische lekkernijen, weten hoe je zelf een recycle lamp bij het fablab kan maken, je laten informeren over atelier het Werktuig, of het project Elisabeth groen, een korte workshop volgen over hoe je zo min mogelijk afval produceert, alles horen over de biologisch telende, nul voedselkilometer CSA Eemstadboerderij op braakliggend terrein in Vathorst, meer weten over de nieuwe duurzame projecten in en om de stad, een presentatie over regenwater opvangen in je tuin volgen, of ben je geïnteresseerd in de 3d beton printer, dan moet je absoluut 2 april bij het lente festival-lente in de war zijn!
Kortom doe mee en laat je inspireren, informeren en zet je tuin weer borden vol vruchtbaar groen!
Wees welkom bij Het lente Festival-lente in de WAR!
Toegang op waardebepaling achteraf.
02-04-2018 10.00-22.00 Geldersestraat 6, Amersfoort http://www.dewar.nl/nl/lenteindewar

Waar is de WAR?

De War is (nu nog) gevestigd in de oude luciferfabriek aan de Eem uit 1881, Geldersestraat 6, een fabriekscomplex dat later o.a. dienst deed als productiefaciliteit van de Nederlandse Kleurstoffen Industrie en ook wel bekend is onder de naam van de laatste eigenaar Warner Jenkinson.

Wat is de WAR?

De War is een broedplek voor onderzoek, kunst, techniek en duurzaamheid in Amersfoort. Het huisvest diverse activiteiten. Sinds 2002 is er het Spullenlab: de uitvalsbasis van de Spullenmannen. Dit kunstenaarscollectief legt zich toe op het maken van ‘theater, installaties, beeldende kunst en uitvindingen-waar-niemand-op-zit-te-wachten’. In de oude Warner Jenkinsonfabriek aan de Eem is een bont gezelschap cultureel ondernemers neergestreken. In 2008 gingen de OpenTOKO workshops van start, een serie ‘open kennis’ bijeenkomsten op het snijvlak tussen kunst en techniek. Sinds half 2010 biedt de War ook onderdak aan FabLab Amersfoort, het TransitieLab met eens in de twee maanden het repaircafe, en Studium Generale Amersfoort. Er is ook ruimte voor het spelen van kleine theaterproducties, genaamd het Spullenlab. In 2012 is de Cooperatieve Universiteit Amersfoort opgericht en in 2016 het Biolab. Ook vinden er met regelmaat kinderactiviteiten en kindervoorstellingen plaats bij de War. En vanuit de WAR opereert het VoedselKollektief, dat boeren uit de omgeving een eerlijke prijs biedt voor hun producten.

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email