Lentefeest excursies Tweede paasdag

Excursies1-204x140

Het programma van ons lentefeest op tweede paasdag is zo goed als rond. Naast gezelligheid en activiteiten op het erf van Nieuwe Erven, heeft Elisabeth Groen voor u drie excursies in petto.

Waterlijn vaart drie maal uit de binnenstad naar het park. De excursies sluiten hier op aan. Zeker zijn van een plekje op boot of op stap? mail naar st.elisabethgroen@gmail.com

 

14.00 Excursie 1. Bezoek de verborgen binnentuinen van het oude Elisabeth ziekenhuis

Gewapend met kruiwagens en scheppen gaan we door de lege gangen van het ziekenhuis, naar de verborgen binnentuinen. Doel: planten te ‘redden’ voor ze ten prooi vallen aan de sloop.

15.15 Excursie 2, ‘Historie in park Randenbroek XL’

Ted Smeding van stichting Grebbelinie doet onderzoek naar wat zich tijdens de tweede oorlog zich in en rond het park heeft afgespeeld. De wandeling is breder dan alleen de Grebbelinie. Zo wordt ook de ‘Vosheuvel’ (niet de kinderboerderij) aangedaan. De naam komt van een in het bos liggende heuvel, die onderkelderd is. Het verhaal gaat dat in de 1e wereldoorlog militairen hier vossen hielden, die door de eigenaar van Den Treek werden gebruikt voor de jacht. In de 2e wereldoorlog zaten hier onderduikers.

16.30 Excursie 3. Lente inspiratiewandeling met Magda Bannink van ‘Samenspel Natuurlijk’

Magda neemt de bezoekers mee het gebied in, om met alle zintuigen de natuur te ervaren als bron voor inspiratie, ontspanning en meditatie. Magda is al eerder op het feest aanwezig en wil graag bij voldoende animo voor 16.30 al een extra excursie doen.

 

Opgeven voor een excursie? Mail naar: st.elisabethgroen@gmail.com

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email