Lintje voor Beekdalpionier Eduard Vosters

Op 26 juni is Eduard Vosters, oprichter van Stichting Heiligenbergerbeekdal, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Eduard is de pionier van Het Beekdal. Hij heeft zich tientallen jaren ingezet voor de groene herinrichting van Het Beekdal en heeft veel mensen in Amersfoort gemobiliseerd om dit uiteindelijk voor elkaar te krijgen.

Burgemeester Bolsius prees hem voor jaren van duw- en trekwerk en vooral doorzettingsvermogen!  Hij maakte duidelijk dat er door velen nog steeds hard gewerkt wordt om het Beekdal groen te maken en dat we een lange adem moeten hebben omdat de sloop van het ziekenhuis zoveel vertraging oploopt.
Daarnaast hield de burgemeester ons en Eduard voor: ‘Ik kan u hier helaas geen definitieve datum geven waarop de sloop gerealiseerd zal zijn. Wel kan ik u zeggen dat ik zeer onder de indruk ben van de niet aflatende inzet van velen om dit gebied daadwerkelijke de groene inrichting te geven. Die inzet waardeer ik zeer. Het is die inzet die een grote bijdrage levert aan de leefbaarheid in onze stad. Ook kan ik u zeggen dat wij er alles aan doen om de sloop voor elkaar te krijgen, zodat de Stichting Elisabeth Groen aan de slag kan en het succes van u, Eduard Vosters en de uwen om het gebied groen te houden daadwerkelijk kan verzilveren………..’

Elisabeth Groen had niet kunnen starten zonder de tomeloze inzet van pionier Eduard!

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

1 reactie

  1. Luuk en Anneke Kouijzer schreef:

    Vanuit Zieuwent t..o. de ‘ Baakse Beek’ (ons nieuwe beekdal in de Achterhoek) willen we jou, Eduard, van harte feliciteren met deze onderscheiding. Een passende waardering voor je niet-aflatende inzet. Een bekroning op je werk en een verdiende pluim op je hoed!