Meetjestad! ook bij Elisabeth Groen?

Nu de aanleg van het park in volle gang is, zijn we benieuwd naar het effect van deze groene long op de leefomgeving in Amersfoort. Meten=weten, dus we zouden graag aansluiten bij Meetjestad!
Hierbij de oproep aan onze vrijwilligers om op de 21e van de maand bij De War kastjes te bouwen voor Elisabeth Groen. Geef je op bij st.elisabethgroen@gmail.com. Als er voldoende kastjes zijn (ongeveer 5) kunnen we een meetplan voor Elisabeth Groen of liever nog voor heel Het Beekdal maken.

Wat is meetjestad?
Sinds enkele jaren wordt door Amersfoorters regelmatig meetkastjes gebouwd om in Amersfoort op zoveel mogelijk punten metingen te doen in hun eigen leefomgeving, en zo de gevolgen en beleving van klimaatverandering in de stad Amersfoort te onderzoeken.

Er zijn drie onderzoeksgroepen actief:

  • Eén groep houdt zich bezig met daadwerkelijk meten van klimaatfactoren. Zij bouwen zelf meetkastjes. De eerste prototypes meten sinds zomer 2015 temperatuur en luchtvochtigheid. In de loop van 2016 zijn sensoren uitgezet in de hele stad, en gekoppeld in een netwerk. De gegevens uit deze sensoren zijn te zien op deze website, en onder het kopje METEN op de website van Meetjestad! kan je meekijken naar de grafieken die worden gegenereerd.
  • Een andere groep houdt zich bezig met het in kaart brengen van de beleving van het klimaat in de eigen leefomgeving in Amersfoort. Zij ontwikkelen samen een manier waarop mensen in Amersfoort eenvoudig hun ervaringen met het klimaat kunnen delen. Lees ook wat anderen over het klimaat in Amersfoort vertellen door op een thermometertje op de kaart te klikken. Of deel je eigen verhaal via de knop VERTEL.
  • Een derde groep houdt zich bezig met het inventariseren van bloeitijden van veelvoorkomende planten in Amersfoort. Er is een lijst opgesteld en iedereen kan meedoen met de inventarisatie. Klik voor meer informatie op de knop FLORA.

Meet je stad is een project dat volledig wordt uitgevoerd door een groep betrokken inwoners van Amersfoort. Zij werken samen met de gemeente Amersfoort, waterschap Vallei en Veluwe, Gerb& en De WAR. Meer weten? Neem contact op via info@meetjestad.net.

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email