In 2018 konden we aan de slag met fase 1 van de aanleg van Elisabeth Groen. Toen kwam de logische vraag van Parkhuis om het oranje-gele gebouwtje nog even te laten staan omdat het ketelhuis nog volledig in sloopterrein was en nog niet gereed was om te verbouwen. Het gebouwtje was ooit kinderdagverblijf bij het ziekenhuis en werd sinds 2014 gebruikt door de beveiliging van het sloopterreinen. Pop-up Parkhuis was een feit!
Stichting Elisabeth Groen heeft de ruimte dankbaar gebruikt als uitvalsbasis voor de natuurwerkdagen, voor bijeenkomsten en het WijkNME. Onze mede huisgenoten gaven yoga- mindfulness en diverse andere trainingen en er was een parkklasje van de Beekdalschool.

November 2020 werd Parkhuis in gebruik genomen en konden we Pop-up Parkhuis leegmaken. Wij sloegen onze spullen -in afwachting van de bouw van het tuinhuis- op in de rode container verderop in het park. Het gebouwtje is niet gesloopt maar is geheel gedemonteerd en kan op een andere plek in Amersfoort nog opnieuw worden opgebouwd. Duurzaam hergebruik dus!

Fred Oosterhuis maakte mooie foto’s van hoe het er nu bij staat – je herkent het bijna niet weer!

Hieronder een collage van pop-up parkhuis.