Sloop uit het slop?

De sloop….
De langdurige vertragingen van de sloop van de ziekenhuisgebouwen komen zeker eens aan een einde, maar wanneer? Wij zijn er klaar voor, en willen zo graag beginnen!
Uit onze recente contacten met onze gemeentelijke partners is ons weer duidelijk geworden dat er nog niet erg veel schot in de zaak zit.
Opnieuw is er geïnspecteerd op asbest en dat is, met alle ingewikkelde regelgeving die daaraan vast zit, nu in kaart gebracht. En er wordt deze maanden tussen de gemeentelijke opdrachtgever voor de sloop en de sloopaannemer verder onderhandeld.

….uit het slop?
En hier zien we een kans om toch alvast met Elisabeth Groen aan de slag te gaan.We willen namelijk heel graag alvast aan de gang op het zuidelijke deel van het terrein, waar de vroegere Paaz-afdeling al gesloopt is. Liefst dit jaar nog.

Dat kan, als beide partijen (de sloopaannemer en de gemeente) er met een beetje goede wil met elkaar uitkomen. We hopen dus dat de sloopaannemer z’n traject zo inricht, dat we het park dan gefaseerd, maar in ieder geval voor een flink deel eerder kunnen gaan aanleggen dan pas na de nu genoemde opleveringsdatum voor het gehele terrein in het 4e kwartaal van 2018.

Wij zijn er klaar voor, en willen zo graag beginnen.  We hebben nu wel lang genoeg gewacht!

Paul Struijk, voorzitter Stichting Elisabeth Groen

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email

1 reactie

  1. Ruud Corduwener schreef:

    Nou, inderdaad.

    En dat zou ons de kans geven om alvast een heleboel boompjes, struiken, bodembedekkers etc. t.b.v. van de voedselbosranden op te gaan kweken. En alvast op dat zuidelijke terrein bodem-monsters te gaan nemen, vervolgens analyseren en te kijken wat er aan bodemverbetering nodig is.
    Met groet, Ruud