Stadslandbouw in je wijk

Moestuinbakken, buurttuinen, een eetbaar park op een bedrijven terrein en een oude kwekerij in gebruik door bewoners. Zomaar een paar plekken die werden bezocht op de Regiodag Stadslandbouw in je wijk op 17 oktober in Amersfoort. Door LSA bewoners georganiseerd, konden mensen via mooi uitgestippelde fietsroutes naar de verschillende plekken in de Keistad waar bewoners en ondernemers bezig zijn met voedsel en groen in de stad. Elisabeth Groen was er ook bij!

Groen in eigen beheer

De ‘stadslandbouwers’ fietsten langs buurttuinen waaronder de Meeuwentuin, de Groentjes uit Kruiskamp, een middeleeuwse stadstuin en het Huis van Bartels. Stuk voor stuk zijn deze tuinen door bewoners opgezet en worden ze gezamenlijk onderhouden. Ook ging de tocht langs bedrijventerrein Isselt, waar ism 033Groen een eetbaar landschap is gemaakt in de vorm van een parkachtig gebied. Andere deelnemers die dag waren het Voedselkollektief en de WAR, Nieuwe Stadsboeren, Stadszorgboerderij LandInzicht en Resto van Harte.

Het bezoek eindigde bij Nieuwe Erven waar verteld werd over de Stichting Elisabeth Groen. Elisabeth Groen bestaat uit betrokken bewoners en neemt de inhoudelijke verantwoordelijkheid van de gemeente over voor de inrichting en het beheer van de voormalige locatie Elisabeth van Meander Medisch Centrum. Bewoners uit omliggende wijken zijn druk bezig geweest met een mooi ontwerp en denken na over verschillende functies die het oude ketelhuis op het terrein kan gaan krijgen, zoals nutstuinen, een blotevoetenpad, vertelplek etc.

Voor een uitgebreid verslag van deze dag kun je terecht op http://www.lsabewoners.nl/stadslandbouw-in-je-wijk/

 

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email