We waren al enkele jaren actief op dit terrein, omdat het een mooi natuurgebied in ontwikkeling is, omdat we een tijd lang niet binnen de hekken van ‘ons’ terrein konden werken en omdat het direct grenst aan Elisabeth Groen. We gingen het Willemsduintjes noemen omdat het een prachtig rivierduin landschap is. Oorspronkelijk zou hier een broekbos komen met grote bomen en diepe geulen.

rondleiding Elisabeth terrein helicopterveld dat net is leeggegraven. Mei 2015

Mei 2015

Helicopterveld maart 2015

 

 

 

 

 

 

 

Nadat in 2014 archeologische vondsten waren gedaan en er dus niet dieper dan de oorspronkelijke laag gegraven mocht worden kwam dit terrein onder de zwarte aarde tevoorschijn (onder leiding van gemeentelijk landschapsarchitect Willem Oxener).

De natuur ontwikkelde zich hier zo mooi dat we KNNV Amersfoort hebben gevraagd onderzoek te doen naar de vegetatie op het terrein. Daarvan is dit prachtige rapport gemaakt. Hiermee kunnen we het beheerplan nog beter uitvoeren. Afgelopen zomer hebben we officieel het beheer op ons genomen en kwam er een aanvulling op de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente.

Ben je al op het uitzichtpunt geweest? Hier kun je de beek, de kreek en nog veel meer goed bekijken. En we gaan vaker excursies organiseren op het terrein, zodat steeds meer Amersfoorters kunnen genieten van het prachtige beekdal!