Terugblik op 2019: Het was fantastisch!

Als voorzitter van de hele club Elisabeth Groen wil ik graag iets zeggen over het fantastische jaar dat we achter de rug hebben.

Flora en Fauna hebben het park gevonden, unieke plekjes komen tot ontwikkeling, zelfs in bloei, en we zien en horen steeds meer mensen, jong en oud, die van het park genieten. En dat in één jaar tijd, want mensen, we stonden in december 2018 bibberend van de kou, maar met een vol en goed gemoed de eerste boompjes te planten, en moet je nou zien!

En dat is voor een groot deel te danken aan die super-vrijwilligers die hebben geplant, geschept, geharkt, gezaagd, gevlochten en geknipt. Brood hebben gesmeerd, afgewassen en vuil hebben opgeruimd. Kortom; het stuk park waaraan gewerkt is, ligt er prachtig bij. En boven alles: we hebben er plezier mee gehad, we zijn over en weer op ideeën gebracht, en er is nog altijd een hechte groep die daar door mee wil gaan.
Daarnaast heeft een betrekkelijk kleine groep mensen vanuit de Stichting veel werk verzet om het tot dusver te laten komen. Samen met alle hulp van onze ontwerpers, aannemers, toezichthouders, buren, schrijvers, fotomakers en filmers, samenwerkingspartners, en daarbij zeker ook alle betrokken gemeentelijke diensten en medewerkers, inclusief onze wethouder.  Allemaal, vrijwillig of professioneel bij ons project betrokken: DANK met hoofdletters!

Er moet nog heel wat uitgevoerd worden voordat we tevreden kunnen rondwandelen in het tweede parkdeel. Er is natuurlijk al van alles voorbereid door de verschillende werkverbanden. In de uitvoering straks in het komende jaar zullen we soms een beetje geluk moeten hebben en soms wat frustraties hebben weg te slikken. Maar met zo’n grote en ingewerkte groep dragers van het park, zie ik de realisatie van al onze grote verwachtingen echt wel gebeuren.

Ik hoop dat jullie het allemaal ook zo zien. We komen elkaar later allemaal beslist hier en daar weer tegen, gelukkig maar.

Geniet van alle vrije dagen, heb een fijne kersttijd en jaarwissel, en de beste wensen voor 2020!

En blijf vooral betrokken bij het komend jaar waarin de parkaanleg weer verder gaat, want daar kijk je later met des te meer plezier op terug!

Paul Struijk, voorzitter

 

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email