Unieke samenwerking zorgt voor ontmoetingen in Elisabeth Groen en het Parkhuis

Verbouwing Ketelhuis door het hek heen gezien

Park en parkhuis in ontwikkeling, maart 2020

Overeenkomst getekend

Begin juni 2020 is op gepaste afstand de samenwerkingsovereenkomst van Stichting Elisabeth Groen, Bijzondere Gasten, en Kindercentrum Bzzzonder getekend. Zij maken samen een bruisende ontmoetingsplek voor de wijk. Kinderopvang, horeca en meer, te midden van heel veel groen. De verwachting is dat de eerste wijkbewoners in het najaar van 2020 in het Parkhuis terecht kunnen. De eerste fase van het park is al aangelegd, fase twee volgt na de zomer van 2020.

Unieke samenwerking

De samenwerking tussen Stichting Elisabeth Groen als initiatiefnemer en beheerder van het park, Bijzondere Gasten als exploitant van het Parkhuis en Parkhuis Amersfoort BV als de eigenaar van het Parkhuis, is uniek te noemen. Met elkaar zorgen de samenwerkende partijen straks voor een bruisende plek om te ontdekken, ontspannen en te ontmoeten. Dat doen de partijen door gezamenlijke evenementen en andere activiteiten te organiseren, ruimtes aan elkaar ter beschikking te stellen en de communicatie-uitingen op elkaar af te stemmen.
Het Park en het Parkhuis, op het terrein van het oude Elisabeth ziekenhuis, zijn het bezoeken waard!

Park en Parkhuis

Bij het Parkhuis komt een terras, horeca met leerwerkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en kinderopvang. Maar er is ook ruimte voor andere initiatieven. Initiatiefnemer Marc van Leent: ‘ Het idee is dat we met elkaar een plek vormen waar iedereen welkom is, waar het bruist en waar we als huisgenoten elkaar kunnen versterken. Zo zal Stichting Elisabeth Groen een groot gedeelte van het groenonderhoud voor haar rekening nemen. De kinderen van Bzzzonder helpen hierbij. Bijzondere Gasten, die de horeca gaat runnen, kan vervolgens weer koken met kruiden en andere etenswaren uit het park. Maar het wordt ook een baken van rust waar je kunt genieten van een verse muntthee alvorens je je aansluit bij je yogaklas of je therapie.’ Dit soort initiatieven zijn ook te vinden in Nieuwland en Vathorst.

Het Beekdal

Het terrein rondom het nieuwe Parkhuis is het Beekdal, dat loopt van de stadspoort tot aan de snelweg, met als ader de Heiligenbergerbeek. Cultuurhistorisch een belangrijke plek in het ontstaan van Amersfoort. Op dit moment zijn er in het park veel recreatie- en educatiemogelijkheden, op een plek waar juist ook natuurontwikkeling een belangrijke rol speelt.

Kom erbij!

In het Parkhuis is nog plek voor andere huisgenoten. Mocht je interesse hebben in het huren van een ruimte voor een langere tijd, voor één of meerdere dagdelen per week, of juist voor een korte tijd? Neem dan een kijkje op www.bijzonderegasten.nl. Mocht je aan willen sluiten als vrijwilliger in het park? Kijk dan op www.elisabethgroen.nl.

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email