Video verslag! Nieuwe park Elisabeth Groen wordt aangelegd

Op 8 februari waren ruim 100 stadsbewoners bij de kick off bijeenkomst, waarin stichting Elisabeth Groen het heuglijke nieuws bracht, dat fase 1 van stadspark Elisabeth Groen eindelijk van start gaat!

We hebben groen licht gekregen om het zuidelijk deel van het oude ziekenhuisterrein St. Elisabeth volgens plan aan te leggen, een plan dat in 2013 in zijn geheel is gemaakt door en voor bewoners, ism de gemeente Amersfoort en landschapsarchitectenbureau Haver Droeze.

Na 5 jaar wachten is het plan klaarblijkelijk nog niet in de vergetelheid geraakt, getuige de grote opkomst. De sfeer was opperbest, Amersfoort heeft echt zin in haar nieuwe stadspark! Rob Lampe van Amersfoort Gezien maakte een aanstekelijk video verslag van de avond. Het Amersfoort Gezien team heeft met monteren een nachtje doorgehaald, want de volgende ochtend was het filmpje al klaar. Klik hier, en geniet mee!

Wat is er verteld?

Dit voorjaar wordt het terrein vrijgegeven. Eerst voert een aannemer grote klussen uit, zoals de aanleg van paden. Daarna kunnen bewoners aan de slag. Wij zoeken altijd mensen met kennis en  enthousiasme, die op allerlei gebieden willen meedenken en -doen. Ook de initiatiefgroep Parkhuis Amersfoort vertelde wat zij van plan zijn in het zgn. pop-up Parkhuis dat in mei zal openen en deed een oproep voor mensen die het leuk vinden om te helpen klussen, maar ook ideeen hebben voor activiteiten in de geest van Park en Parkhuis. Jeroen en Nico van bureau Haver Droeze ten slotte brachten het toekomstige park in beeld met gedetailleerde plattegronden en schitterende visuals.

Wat komt er in het park?

Met fase 1 wordt ca. een derde deel van het totale parkplan aangelegd. In dit gedeelte komen een dierweide voor de Vosheuvel, een parkbos met daarin eetbare bomen en struiken, een nat broekbos met vlonderpad, een blotevoetenpad, een uitkijktoren en het ‘pop-up Parkhuis’, met speelse tuinen rondom. pop-up Parkhuis is de voorloper van sociale onderneming Parkhuis Amersfoort, die straks een plek krijgt in het oude ketelhuis van het ziekenhuis. Het ketelhuis met schoorsteen blijven als monument in het park staan. Parkhuis Amersfoort wordt een plek aan de rand van de natuur, in verbinding met de stad, waar bewoners kunnen ontspannen, ontdekken en elkaar ontmoeten.

Nieuwsgierig naar park en Parkhuis? Kijk dan op www.elisabethgroen.nl

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email