Vier de lente op zondag 26 mei tijdens Fête de la Nature!

Elisabeth Groen en pop-up Parkhuis vieren de lente tijdens 2e editie Fête de la Nature.

Op zondag 26 mei 2019 vieren Stichting Elisabeth Groen en het Parkhuis van Bijzondere Gasten voor de tweede maal het grassroots festival ‘Fête de la Nature’.  Park Elisabeth Groen en het ‘pop-up Parkhuis’ aan het Vosheuvelpad op het voormalige Elisabeth terrein staan die middag in het teken van het vieren van wat voor velen het mooiste seizoen van het jaar  is: de lente! Voor jong en oud zijn er activiteiten, workshops, wandelingen en muziek: allemaal in het teken van dit seizoen en het prachtige stadspark dat op deze plek steeds meer vorm krijgt. 

Programma
Om 13 uur barst het natuurfeest los. Na de opening kunnen kinderen zich uitleven tijdens het ‘waterspeurneuzen’ rond de Heiligenbergerbeek. Ook kunnen ze creatief aan de slag met natuurarmbandjes, insectenpotjes of bloemzaadbommen maken. In een workshop leren ze hoe ze elektriciteit kunnen maken. Ook voor volwassenen is er van alles te doen en te zien. Er zijn rondleidingen door het net aangelegde deel van park Elisabeth Groen, stiltewandelingen en er zijn diverse optredens van lokale Amersfoortse muzikanten waaronder een koor van verzorgingshuis Nijenstede. Natuurlijk is het ook mogelijk gewoon rustig te genieten van de mooie omgeving, met een drankje en een hapje op het terras bij het pop-up Parkhuis.

Wat is Fête de la Nature?
Fête de la Nature is een gratis natuurfestival. Na je bezoek mag je beslissen wat je ervoor wilt betalen. Meer informatie over het festival en tijden van workshops en optredens kun je hier vinden

Wie organiseren het?
Elisabeth Groen is het park dat bedacht is en aangelegd wordt vóór en dóór bewoners, op het terrein van het voormalig Elisabeth Ziekenhuis, ten zuiden van park Randenbroek. Aanleg en beheer zijn toevertrouwd aan bewoners van Amersfoort, sinds 2014 verenigd in Stichting Elisabeth Groen, we vieren dus ons eerste lustrum dit jaar! In 2018 is begonnen met de eerste fase van de aanleg van het park. Het ziekenhuis is inmiddels grotendeels gesloopt en eind dit jaar wordt gestart met de aanleg van de tweede fase van het stadspark. aangelegd.

Bijzondere Gasten creëert op dit terrein het Parkhuis: een levendige ontmoetingsplek voor de wijk in het voormalige ketelhuis van het Elisabeth Ziekenhuis. Het Parkhuis wordt begin 2020 geopend. Tot die tijd wordt het Pop-up Parkhuis gebruikt om alvast te kunnen starten met een deel van de activiteiten.

Hoe kom je er?
Het stadspark Elisabeth Groen is goed bereikbaar met fiets en openbaar vervoer (halte Heiligenbergerweg of Ringweg-Randenbroek). De ingang ligt aan het Vosheuvelpad bij het pop-up Parkhuis of bij de natuurspeelplaats.

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email