Elisabeth Groen is een park voor en door bewoners, omwonenden helpen bij het onderhoud, maar ook bij allerlei andere taken in het park.

Op dit moment zijn we op zoek naar vrijwilligers voor het WijkNME:

Natuurwerkkids

Een keer per maand  helpt op zaterdag ook een groepje kinderen van 8-12 jaar mee met het onderhouden van het park. Zaaien, snoeien, takkenrillen bouwen of meehelpen met het bijenhotel, elke keer doen we iets anders.

De klussen worden voorbereid door de parkwachter en de coördinator van het WijkNME, maar we zoeken nog vrijwilligers om  3-4 kinderen te begeleiden bij het werk in het park. Je werkt met ze samen, motiveert waar nodig en houdt toezicht op het veilig omgaan met het gereedschap. Vind jij het leuk om zelf in het park te helpen en een groepje kinderen hierin mee te nemen? Misschien ben jij dan wel de vrijwilliger die we zoeken.

Uurtje Natuur

Eén keer per maand organiseert het Wijknme ‘Uurtje Natuur” voor ouderen van Nijenstede of Eemgaarde die niet meer mobiel genoeg zijn om zelf de natuur in te gaan. De ene keer is dit een rondleiding door het park met rolstoelen, de andere keer brengen we de natuur naar binnen voor de bewoners.

Om deze activiteiten samen met de coördinator verder vorm te geven en te begeleiden zoeken we nog vrijwilligers. Vind jij het leuk om ouderen de kans te geven om te blijven genieten van de natuur? Laat het ons dan weten.

Voor meer informatie mail naar wijknme@elisabethgroen.nl