Op zondagavond 12 december 2021 zal in Elisabeth Groen een herdenking plaatsvinden in het kader van Wereldlichtjesdag. Op deze dag worden wereldwijd alle kinderen die om welke reden dan ook op welke leeftijd dan ook zijn overleden herdacht door hun nabestaanden of anderen. Amersfoort vult deze dag in met een stemmige ceremonie in het park waarvan de beelden vervolgens via social media worden gedeeld.

Iedereen die zich verbonden voelt, ouders, grootouders, broertjes, zusjes, overige familieleden, leerkrachten en andere betrokkenen, is van harte uitgenodigd om de naam van het kind dat zo gemist wordt, te mailen naar info@hartemens.com. Zij zullen de namen van de kinderen op een hart van bloemzaadpapier met vergeetmenietjes schrijven, liefdevol al die namen noemen. Er is een jonge boom in het park bestemd tot Wereldichtjesdag-boom waarin de beschreven harten worden gehangen. Uiteraard zijn de families welkom om na 12 december het hart met de naam te komen bewonderen. Deze zullen blijven hangen tot na oud en nieuw.

Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag is de Nederlandse variant van het in 1997 in de Verenigde Staten ontstane World Wide Candle Lighting. Inmiddels komen elk jaar iedere 2e zondag in december overal in de wereld groepen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Zo brengen zij het licht over om alle alle mensen die een kind zijn verloren een hart onder de riem te steken. In Nederland gebeurt dat inmiddels ook al op 80 locaties (zie ook www.wereldlichtjesdag.nl).

Deelnemen?

Wil je ook deelnemen aan deze mooie en stille herdenking, stuur dan de naam naar info@hartemens.com of 06-48371262.