Werk in het park: de planning van de aanleg

27 mei openden we het nieuwe stadspark Elisabeth Groen feestelijk met het Fete de la Nature. De hekken zijn opzij gezet, er kan worden gestruind door het gebied. Dit jaar nog zal het gebied een hele transformatie ondergaan. Maar wanneer gebeurt er nu iets? Begin februari kondigden we het al aan tijdens de druk bezochte bijeenkomst in het Klokhuis: de aanleg van het eerste deel van park gaat nu eindelijk echt van start. En hoewel het nog niet voor iedereen zichtbaar is, zijn we nu toch ook echt begonnen!

Een aantal weken geleden heeft de sloper van het ziekenhuis een deel van het Elisabeth terrein vrijgegeven. Genoeg reden voor de stichting en de gemeente een aannemer te selecteren die het grondwerk op het terrein gaat uitvoeren. Aannemer Smink staat in de startblokken om te beginnen met de werkzaamheden. Ook loopt er inmiddels een aanvraag voor de vergunning van de bouw van de klimtoren die een belangrijk baken gaat worden in het park. En deze week heeft de stichting met een aantal groenaannemers gesprekken gevoerd voor de beplanting van het park. Een belangrijk criterium voor de stichting is dat deze partij goed in staat is om de aanleg en het beheer en onderhoud samen met de vrijwilligers van de stichting vorm te geven. Het bestuur heeft er veel vertrouwen in een partij te selecteren die past bij de doelstelling van de stichting Elisabeth Groen: een stadspark voor en door bewoners.

De initiatiefgroep van het pop-up Parkhuis, het gele gebouwtje langs het Vosheuvelpad, is inmiddels gestart met het pimpen van het gebouw. De verwachting is dat begin september de eerste activiteiten vanuit het Parkhuis worden gestart. 8 juli zet het Parkhuis al even de deuren open voor het tuinenfestival Struinen in de Tuinen.

De voorlopige planning ziet er als volgt uit:

  • Realisatie grondwerk: afgerond eind augustus
  • Realisatie vlonderpad en klimtoren: eind augustus
  • Start activiteiten Parkhuis: begin september (8 juli Struinen in de tuinen!)
  • Aanleg beplanting: oktober en november

We zullen voor de planning echter nog rekening moeten houden met de uitkomsten van het archeologisch onderzoek dat door de afdeling archeologie van de gemeente Amersfoort wordt uitgevoerd. Mogelijk heeft het onderzoek nog enig effect op het ontwerp van dit gedeelte van het park. We houden jullie hiervan op de hoogte!

Afbeelding: tekening van het park zoals het dit jaar gaat worden aangelegd, tekening door Haver Droeze.

 

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email