Zaterdagochtend 15 december hebben wethouders Kees Kraanen (VVD) en Menno Tigelaar (CU) de eerste nieuwe boom geplant in park Elisabeth Groen. Beide wethouders kwamen bij het Pop-up Parkhuis aan in een arrenslee, waarna ze welkom werden geheten door onze voorzitter Paul Struijk en bijna honderd vrijwilligers en buurtbewoners.

In zijn toespraak blikte Paul terug op de wordingsgeschiedenis van ons park, en ook op de talloze obstakels, zoals het steeds maar uitstellen van de sloop van het ziekenhuis, die al in 2016 had moeten zijn afgerond. Daarbij benadrukte hij de positieve rol van Menno Tigelaar, tot maart 2018 de verantwoordelijk wethouder. Want mede dankzij hem is het plan om alvast te beginnen met de aanleg van het zuidelijke deel van het park werkelijkheid geworden.

Ook wethouder Kees Kraanen, die in 2013 als raadslid aanwezig was bij een bewonersbijeenkomst over Elisabeth Groen, zwaaide Menno Tigelaar  in zijn toespraak alle lof toe: “Ik heb deze portefeuille over mogen nemen van collega Tigelaar die zich zo betrokken voelt bij dit project dat hij gewoon ook vandaag wilde komen. Hij zei: het kan me niet schelen wat er gebeurt, maar ik ga mee die boom planten. En dat vind ik echt heel mooi om te zien.”

Vervolgens staken de wethouders de handen uit de mouwen, want van een symbolisch schepje zand was geen sprake, er moest écht gespit worden. Daarna bleef het, om met Gert-Jan Dröge te spreken, nog lang onrustig bij het Pop-up Parkhuis. Ook de vrijwilligers konden, onder begeleiding van de mensen van Sight Landscaping bomen en struiken aanplanten. In het Pop-up Parkhuis lagen inschrijflijsten klaar voor degenen die de komende maanden mee willen helpen, en buiten hing intussen een grote pan soep van Hetties te pruttelen boven een knappend houtvuur.

Benieuwd hoe dat er uit zag? Klik hier voor wat de media erover berichtte.

Meehelpen bij het planten van de bomen en struiken? Binnenkort kun je je online inschrijven, we houden je op de hoogte via de nieuwsbrief. In de rechter kolom van deze website vind je het aanmeldformulier.