Afgelopen week is een groepje kinderen vanuit WijkNME  het Beekdal begonnen met het aanleggen van een grote kindertuin in Elisabeth Groen.

Elke maandagmiddag gaan we samen de tuin helemaal opbouwen. De planten komen in ronde cirkels, die we zelf vlechten met wilgentenen en stapelen met steentjes. Natuurlijk gaan we ook zaaien, planten, water geven, kijken hoe alles groeit en uiteindelijk oogsten en opeten.

Dankzij aardbeien van de Eemstadboerderij, zaden van de zadenbieb en frambozen en kruiden van verschillende buurtbewoners kunnen we meteen een goede start maken!

Binnenkort krijgen we ook aardappels van Power to the Pieper, zodat kinderen uit de wijk zelf van dichtbij kunnen meemaken waar de aardappels voor frietjes vandaan komen. Samen gaan we de aardappelen poten, verzorgen, oogsten en daarna gaan we er natuurlijk friet van bakken tijdens het oogstfeest op 25 augustus.

Wil je ook mee helpen en ben je tussen de 7 en 11 jaar? Of vind je het leuk om de kinderen te begeleiden? Stuur dan een mailtje naar wijknme@elisabethgroen.nl.

Zin om zelf ook een aardappelplantje (Tatta.) te verzorgen in je tuin of op het balkon? Dan kan je je nog tot eind april aanmelden voor een gratis pootaardappel via https://vangoghfrites.nl/tatta/.

Meer foto’s volgen zodra alles gaat groeien en bloeien!