---

Op 11 juni a.s. gaan we weer waterspeurneuzen!

Edgar van 033 GROEN, Carina van het Waterschap Vallei en Veluwe en Margriet van Elisabeth Groen delen met plezier schepnetten uit aan kinderen, om op waterdiertjes-onderzoek te gaan.

Leuk om mee te doen? Alle kinderen zijn welkom, evenals enthousiaste (groot)ouders natuurlijk. Kleintjes graag onder begeleiding (al is het water ondiep; we nemen liever het zekere voor het onzekere!)

Stuur een mailtje naar st.elisabethgroen@gmail.com, dan weten we op hoeveel kinderen we kunnen rekenen. Geef hierin ook je voorkeurstijd aan. Er zijn namelijk 3 groepen te maken; om 11.00 uur, om 13.00 en om 14.00 uur. Er kunnen maximaal 30 kinderen per groep meedoen.

We verzamelen steeds een kwartier voor aanvang in de natuurspeelplaats langs de Heiligenbergerbeek in Amersfoort.

Routebeschrijving:
Parkeren kan bijvoorbeeld bij de sportclubs aan de Dorresteinsesteeg.
Vervolgens loop je over het pad richting de beek, met aan je rechterhand honkbalvereniging Quick. Steek de brug over en de speeltuin ligt aan je linkerhand.

De Waterspeurneuzen activiteit wordt georganiseerd door Stichting Elisabeth Groen, 033 GROEN en Waterschap Vallei en Veluwe.

 Groene groet,

Carina, Edgar en Margriet
 

---
Lintje voor Beekdalpionier Eduard Vosters

Lintje voor Beekdalpionier Eduard Vosters

Op 26 juni is Eduard Vosters, oprichter van Stichting Heiligenbergerbeekdal, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Eduard is de pionier van Het Beekdal. Hij heeft zich tientallen jaren ingezet voor de groene herinrichting van Het Beekdal en heeft veel mensen in Amersfoort gemobiliseerd om dit uiteindelijk voor elkaar te krijgen. Burgemeester Bolsius prees hem voor jaren van duw- en …

Lees verder

---
Erfgoedweek Corderius op Elisabeth Groen

Erfgoedweek Corderius op Elisabeth Groen

Op 10 en 11 mei werden groepen tweedejaars leerlingen van het Corderius door ons rondgeleid op het terrein van Elisabeth Groen. In die week vond de Erfgoedweek Amersfoort plaats. Leerlingen kregen in de ochtend uitleg over de geschiedenis van het terrein, waar in de late steentijd een van de eerste boerderijen van Amersfoort verrees, waar de beken meanderden en waar voordat …

Lees verder

---
10 juni Natuurwerkdag in Het Beekdal

10 juni Natuurwerkdag in Het Beekdal

Op 10 juni gaan we weer aan de slag in het groen van het Beekdal. We gaan springbalsemien verwijderen op en rond het Elisabeth terrein, een mooie bloem die helaas veel woekert en andere planten verdringt. We verzamelen om 9.15 uur bij Stadsboerderij de Vosheuvel. Opgeven mag via st.elisabethgroen@gmail.com maar hoeft niet.

Lees verder