Ontdek de natuur in verschillende routes

Elisabeth Groen is een ideale plek voor jong en oud om de natuur te beleven, te leren kennen en ervan te genieten. Er zijn speciale routes waarop je de natuur leert kennen op een andere manier. 

Voor elk wat wils

Op het Blotevoetenpad leer je allerlei ondergronden kennen onder je blote voeten: stenen, modder, zand, hout. Doe je schoenen uit en voel alle verschillende ondergronden in het park.

Bingo spelen in de natuur? Door het park hangen 14 bordjes met dieren. Kan jij ze allemaal vinden? Download de bingokaart of haal er eentje op bij het Parkhuis.

Ook loopt er een beweegrondje van 4 kilometer langs het Beekdal met start en finish bij de ingang van Park Randenbroek.

Vogeltelling

Wil je meehelpen om te ontdekken welke vogels al een plekje hebben gevonden in het park? Laat het ons weten door je aan te melden als vrijwilliger. Je krijgt dan van ons het telformulier mee als je gaat wandelen. Hierop kun je laten weten welke vogels je hebt gezien of gehoord. 

Lekker met je blote voeten het park ontdekken.

Dwars door de natuur zijn plekken aangelegd om op een leuke manier op blote voeten het park te ontdekken. Stapje voor stapje breiden we het pad uit. Je kunt je nu op al uitleven op een flink deel van het pad. In 2023 verwachten we helemaal ‘rond’ te zijn. Heb je ideeën? Laat het ons weten.

Speel dierenbingo tijdens je bezoek aan het park 

Ontdek jij alle dieren in het park?

Heb jij al een egel, een duif of een ringslang gespot? In Elisabeth Groen zitten allerlei dieren verstopt. Kom jij ze tegen tijdens je wandeling? Zoek alle dieren in het park en kijk of je bingo hebt. Ook als je het echte dier ziet mag je natuurlijk een kruisje zetten. Bij elk dier is een vraag om nog meer over de diersoort te ontdekken. 

Beweegrondje 4 kilometer

Geniet al wandelend of rennend van het park.

Er is een beweegrondje van bijna 4 kilometer aangelegd langs het Beekdal. Een mooie natuurroute die je zowel rennend als wandelend kunt afleggen. Het rondje start aan de Bisschopsweg in park Randenbroek en loopt grotendeels langs de beek via de paden van de Vosheuvel, Elisabeth Groen en Dorrestein.

Volg de oranje punaises in het asfalt en je komt vanzelf weer bij het startpunt.  

Wat we belangrijk vinden

In het park kun je volop genieten.We vinden het fijn als je op een paar dingen let.

Respecteer de natuur

Respecteer de natuur: maak geen lawaai en neem je afval mee.

Parkeren

Elisabeth Groen is een wandelgebied. Je kunt je (brom)fiets stallen op een parkeerplek bij de ingangen van het park. Kom je met de auto? Er zijn weinig parkeerplekken rond Park Elisabeth Groen. Zeker bij het Parkhuis is het vaak druk. Kom dus als het even kan wandelend of per fiets.

Honden zijn welkom

Honden zijn aangelijnd welkom op sommige paden en ongelijnd in het losloopgebied.

Spreek elkaar aan

Spreek elkaar respectvol aan en toon begrip voor de regels.