Er is heel veel te zien en te beleven in en rond Elisabeth Groen.
Al wandelend en struinend verken je het landschap en ontmoet je de rijke natuur van het park, maar ook die van de directe omgeving van het Beekdal, het park Randenbroek en de Vosheuvel.

Wandelen van stadscentrum naar stadsrand

De unieke aansluiting van de binnenstad aan het Beekdal maakt het mogelijk om langs beide oevers van de beek een volledige wandeling te maken; van stadscentrum naar stadsrand en weer terug.

Integratie van spel en natuur

Al dwalend in Elisabeth Groen, vind je via halfverharde paden en korte doorsteekjes allerlei natuurlijke spelelementen, zoals klimbomen, stapstenen, knuppelpaadjes, een slingertouw of een richeltje. Het ontdekken van de natuur gaat zo spelenderwijs.

Uitkijktoren, speelheuvel en speelweide

Een paar opvallende attracties zijn de uitkijktoren en de speelheuvel. Achter het Parkhuis, voorheen het ketelhuis van het Sint Elisabeth ziekenhuis, ligt de speelweide.
In de speelheuvel is een vertelplekje uitgespaard voor natuurvertellingen en kleine voorstellingen.
Aan de noordzijde van de speelheuvel is in de winter een prima plek om te sleeën.

Een fraaie zonnewijzer staat op de plek van de rotonde van het voormalige ziekenhuis. Het kunstwerk ‘Tijd en Ruimte’ is gebouwd door de Amersfoortse kunstenaarsgroep ATM.

Het Parkhuis is een markant gebouw aan de oostelijke rand van het park waar zowel een horecagelegenheid met een terras is gevestigd, als ook een kinderopvangcentrum, kleine (huurbare) bedrijfsruimten en zalen.

Nutstuinen

Tegenover het Parkhuis liggen de Nutstuinen. Dit gebied wordt geschikt gemaakt voor de teelt van groenten, kruiden en andere gewassen. Andere gebruiksvormen zullen samen met bewoners de komende jaren worden verkend

Honden mogen los rennen en spelen in het omheinde hondenlosloopgebied.

Klimtoren

De klimtoren is speciaal bestemd voor kinderen, met uitzicht over het gehele park. Doordat de spijlen dichtbij elkaar zijn gezet, kunnen ook de kleintjes veilig in de toren staan en naar buiten kijken.

Willemsduintjes

Willemsduintjes is het enige gebied in het park dat niet betreden mag worden. Je vindt het niet ver van de uitkijktoren bij de natte zone. Vrijwilligers hebben er een uitkijkpunt aangelegd, waar je misschien een ijsvogeltje of een ringslang kunt spotten.

Speelheuvel

De speelheuvel is een trekpleister voor kinderen. In de winter is het ook een ideale sleeplek voor jong en oud.

Vertelplek

Op de vertelplek voor de speelheuvel kun je je verhaal of gedicht kwijt aan een ieder die het horen wil.

Tuinhuis

Het Tuinhuis is de werk- en opbergruimte voor de vrijwilligers en de parkwachter die samen wekelijks in het park aan de slag gaan met onderhoud en beheer.

Bijenhotel

Het insectenhotel is onderdeel van het bijenplan dat we maakten na een geschenk van het Dierenpark Amersfoort Wildlife Fund. Het ontwerp is en samenwerking van de Zoo designer en vrijwilligers van Elisabeth Groen.

Wat we belangrijk vinden 

In het park kun je volop genieten. 
We vinden het fijn als je op een paar dingen let.

Respecteer de natuur

Respecteer de natuur: maak geen lawaai en neem je afval mee.

Parkeren

Elisabeth Groen is een wandelgebied. Je kunt je (brom)fiets stallen op een parkeerplek bij de ingangen van het park. Kom je met de auto? Er zijn weinig parkeerplekken rond Park Elisabeth Groen. Zeker bij het Parkhuis is het vaak druk. Kom dus als het even kan wandelend of per fiets.

Honden zijn welkom

Honden zijn aangelijnd welkom op sommige paden en ongelijnd in het losloopgebied.

Spreek elkaar respectvol aan

Spreek elkaar respectvol aan en toon begrip voor de regels.