Jouw aangelijnde hond is welkom in Elisabeth Groen. We hebben zelfs een deel van het park ingericht voor jouw viervoeter om lekker ongelijnd met andere honden te spelen. Het is daarbij wel belangrijk dat je de regels naleeft zodat jij en je hond de flora en fauna in het gebied niet verstoren of vernielen.

Rennen in het hondenveld

Wil je jouw hond even lekker vrij laten rondrennen? Er is een speciaal hondenlosloopveld waar je hond helemaal los mag en voluit kan spelen met andere honden. Ook hier moet de hond natuurlijk steeds onder appèl staan en geldt er ook een opruimplicht. Let op: sommige (grote) honden kunnen over de afrastering heen springen.

Aangelijnd op de paden

Naast honden en hun baasjes biedt het park ook ruimte aan wilde dieren en planten, spelende kinderen en wandelaars. Daarom is het buiten het omheinde losloopgebied verplicht om je hond op het pad en aan de lijn te houden.

Het broekbos, het gedeelte richting de beek, is voor honden niet toegankelijk omdat de natuur en het dierenleven hier kwetsbaar zijn.

Natuur in het losloopgebied

Aan de noordkant van het veld is een vlechtwand aangelegd met 5 soorten struiken Op den duur zal hier een vrijwel ondoordringbare, levende afscheiding ontstaan; een ideale biotoop voor talloze vogels en insecten. De beplanting is van Sleedoorn (Prunus spinosa), Gele kornoelje (Cornus Mas), Es (Fraxinus excelsior), Struikkamperfoelie (Lonicera fragrantissima) en Vuilboom (Rhamnus frangula).

Klankbordgroep voor de baasjes

Er is een klankbordgroep (appgroep) met wie we periodiek sparren over het beheer en de verdere ontwikkeling van het hondenlosloopgebied. Heb je ideeën of wil je met andere hondenbezitters daarover praten, neem contact op met het bestuur van Elisabeth Groen.

Wat vinden we belangrijk 

In het park kunnen jij en je hond volop genieten.We vinden het fijn als je op een paar dingen let.

Respecteer de natuur

De natuur is kwetsbaar, vooral in de lente. Het broekbos richting de beek is dan één grote kraamkliniek. Een groot deel van dat prille leven speelt zich laag bij de grond af. Hier zitten broedende vogels en kleine zoogdieren. Daarom is dat gedeelte in zijn geheel niet toegankelijk voor honden. Zwemmen in de poelen en plassen is (ook voor honden) niet toegestaan omdat het watervogels opschrikt.

Respecteer andere bezoekers

Niet alle bezoekers van het park zijn hondenliefhebbers. Zij waarderen het misschien niet om besprongen te worden door een (grote, natte of vieze) hond. Ook voor kinderen kan een enthousiaste hond beangstigend zijn. Houd je hond op de paden buiten het hondenlosloopveld dus kort aangelijnd.

Parkeren

Elisabeth Groen is een wandelgebied. Je kunt je (brom)fiets stallen op een parkeerplek bij de ingangen van het park. Kom je met de auto? Er zijn weinig parkeerplekken rond Park Elisabeth Groen. Zeker bij het Parkhuis is het vaak druk. Kom dus als het even kan wandelend of per fiets..

Spreek elkaar aan

Spreek elkaar respectvol aan en toon begrip voor de regels.