Elisabeth Groen is een uniek stadspark dat voortdurend in ontwikkeling is en veel beheer en onderhoud vraagt. Heb je tintelende groene vingers of wil je gewoon af en toe eens mee helpen? Meld je dan aan bij de beheer- en onderhoudgroep.

Beheer en onderhoud

De beheergroep bestaat uit vrijwilligers, de parkwacht Daniel en medewerkers van SIGHT Landscaping. Elke zaterdag verzamelen we bij onze werkruimte, het Tuinhuis, voor het beheer en onderhoud van het park. We doen van alles: snoeien, maaien, knippen maar ook oogsten en zaaien. Wil je helpen, maar kun je niet op zaterdagen? Ook op andere dagen is er genoeg te doen. En verder is het ook gewoon heel gezellig met altijd een bakje koffie of thee tussendoor.

Natuurwerkdag voor kinderen

Een keer per maand organiseren we een natuurwerkdag voor kinderen. Ook zij helpen mee met de ontwikkeling, het beheer en onderhoud van bijvoorbeeld het bijenhotel en het blotevoetenpad. Kinderen brengen vaak nieuwe inzichten die volwassenen niet hebben. We leren dus van elkaar.

Waar wil jij mee helpen?

Vrijwel elke zaterdag zijn er tussen 9 uur en 12 uur natuur werkdagen. De ene vrijwilliger draagt bijna wekelijks een steentje bij. De ander komt zo af en toe eens om te helpen het park verder vorm te geven. 

Voor het Parkhuis liggen de nu nog deels braakliggende nutstuinen. Samen met (buurt)bewoners, maatschappelijke organisaties, scholen, etc. willen we gaan bepalen hoe dit vorm krijgt.

In het park lopen diverse routes die we nog verder ontwikkelen. Om de paden een veilige speelplek te laten zijn voor jong en oud, is regelmatig onderhoud nodig. Dat doen we het liefst met een vaste groep. 

Ook hondenbezitters hebben bijgedragen aan het park door het hondenlosloopveld.
Op dit moment is er een groepje hondenvrienden dat ideeën voor beheer en onderhoud met elkaar bespreekt. 

De vrijwilligers van Elisabeth Groen 

Een zeer bescheiden greep van de vele vrijwilligers die wekelijks betrokken zijn bij de beheer activiteiten in het park.

Leveranciers van vele foto’s op de website. Hilbert is tevens betrokken bij diverse beheer activiteiten.

Hilbert en Alie

Vrijwilligers

Meegewerkt aan de bouw van het bijenhotel en het blotevoetenpad bij de natuurwerkdagen kids. 

Rosa de Man

Vrijwilliger

Als groenexpert onder meer betrokken bij de beheergroep en de ontwikkeling van de ontdekroutes. 

Stef Keep

Vrijwilliger

Vrijwel wekelijks in het tuinhuis van het park aanwezig voor het verzorgen van koffie en thee.

Joanna Pietryga

Vrijwilliger

Een vast gezicht op de natuurwerkdagen en betrokken bij talloze beheer activiteiten. 

Margreet Blok

Vrijwilliger