Leren in, van en met de natuur

Natuur brengt tot rust, maakt creatief, inspireert, verbindt en is belangrijk voor een gezonde, duurzame buurt. ‘Beleef het Beekdal’ is er speciaal voor natuur- en milieueducatie voor iedereen van 1 – 101: we laten je ontdekken, verwonderen en enthousiast worden over de natuur.

Uurtje natuur

Voor ouderen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen, organiseren we elke maand een excursie vanuit verzorgingshuis Nijenstede. Met behulp van vrijwilligers en een gids horen, voelen, ruiken en bekijken we de natuur in het park.

Natuuratelier voor kids van 6 – 12 jaar

Houd jij van de natuur, van natuur en van planten? Of van hutten bouwen of knutselen met materialen uit de natuur? Het kan allemaal op de 4e woensdag van de maand bij het Natuuratelier.

Peuters en kleuters

Samen met je peuter of kleuter op avontuur in het park en de natuur ontdekken? Kom dan meedoen met Peuters in het Wild of de Kleutersafari! Aan de hand van een verhaal of liedje gaan we in het park op ontdekking. 

  • Kleutersafari: 1e woensdag van de maand – 14.45 uur
  • Peuters in het wild: 2e woensdag van de maand – 10.00 uur

Lezingen en excursies

Er zijn ook speciale excursies. We organiseren met enige regelmaat bijvoorbeeld een vleermuizensessie, een excursie over bijen of een presentatie van de archeologische vondsten die in het Beekdal zijn gedaan. Ook een rondleiding door het unieke Willemsduintjes gebied (buiten het broedseizoen) is mogelijk. Kijk op de agenda wanneer er weer een excursie plaatsvindt.  

Evenementen

Enkele keren per jaar is er een grotere activiteit in het weekend, zoals het Lentefeest, Modderdag, Fête de la Nature of Nacht van de Nacht. 

Wat we belangrijk vinden 

In het park kun je volop genieten.
We vinden het fijn als je op een paar dingen let.

Respecteer de natuur

Respecteer de natuur: maak geen lawaai en neem je afval mee.

Parkeren

Elisabeth Groen is een wandelgebied. Je kunt je (brom)fiets stallen op een parkeerplek bij de ingangen van het park. Kom je met de auto? Er zijn weinig parkeerplekken rond Park Elisabeth Groen. Zeker bij het Parkhuis is het vaak druk. Kom dus als het even kan wandelend of per fiets.

Honden zijn welkom

Honden zijn aangelijnd welkom op sommige paden en ongelijnd in het losloopgebied.

Spreek elkaar respectvol aan

Spreek elkaar respectvol aan en toon begrip voor de regels.