Hondenrenveld in Elisabeth Groen

Het is zover, het hondenrenveld Elisabeth Groen is geopend! Met veel ogen en oren kunnen we het terrein optimaal beheren. Doe je mee? Meld je aan!

Elisabeth Groen is een park voor en door bewoners. Dat betekent dat we -in samenwerking met de gemeente- samen aanleggen en beheren en samen eigenaarschap voelen voor de ruimte die we gebruiken.
In Elisabeth Groen is een groot hondenrenveld aangelegd, dat was een van de randvoorwaarden bij het maken van de plannen in 2013. We willen graag hondenbezitters betrekken bij aanleg en beheer van dit terrein.

In april 2021 gaan we het hondenrenveld inzaaien, er zal dan steeds een gedeelte zijn afgesloten om het zaaigoed een kans te geven. Vooraf zal er op het terrein nog een gedeelte worden verhard, zodat ook rolstoelgebruikers met een hond beter het terrein op kunnen. Verder worden er nog enkele springelementen geplaatst.

Hieronder zie je de werktekening van het hondenrenveld. Onder en rechts zijn meidoornhagen geplant, boven en links komen vlechthagen.