Afgelopen najaar staken vele vrijwilligers weer de handen uit de mouwen. Zo is er op de Landelijke Natuurwerkdag keihard gewerkt, maar ook de andere zaterdagochtenden was er genoeg te doen én genoeg vrijwilligers om het te doen. Leuk en ook heel leerzaam werk.
Het kruidenrijk gras bestaat uit verschillende soorten zaaimengsels en wordt afhankelijk van de soort 1 of 2x per jaar of zelfs 1x per 2 jaar gemaaid. We hebben dit na het maaien op lange rijen geharkt (het zgn ‘wiersen’) waarna Sight landscaping het op rollen heeft gebundeld zodat we dit kunnen bewaren voor andere doeleinden.

Enkele paden werden bedekt met houtsnippers zodat ze beter te belopen zijn. En met afgevallen takken hebben we grasvakken afgeschermd tegen foutparkeerders

De aanplant van afgelopen voorjaar was geïnspecteerd en slechts een klein percentage was niet aangeslagen. Ook deze inboet werd samen met Sight uitgevoerd; zij herplantten de grotere bomen en wij konden de kleinere bomen en struiken herplanten. Een paar onderdelen wachten tot na de jaarwisseling en dan staat de flora er weer goed bij – op naar een mooi en groen en bloemrijk voorjaar!