Wereldlichtjesdag steen in Elisabeth Groen

Datum/Tijd
10 december 2023
18:15 - 20:00


Ook dit jaar, op zondagavond 10 december 2023, zal in Elisabeth Groen een herdenking plaatsvinden in het kader van Wereldlichtjesdag. Op deze dag worden wereldwijd alle kinderen die om welke reden dan ook op welke leeftijd dan ook zijn overleden herdacht door hun nabestaanden of anderen. 

Wereldlichtjesdag

Wereldlichtjesdag is de Nederlandse variant van het in 1997 in de Verenigde Staten ontstane World Wide Candle Lighting. Inmiddels komen elk jaar iedere 2e zondag in december overal in de wereld groepen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Zo brengen zij het licht over om alle alle mensen die een kind zijn verloren een hart onder de riem te steken. In Nederland gebeurt dat inmiddels ook al op 80 locaties. In Elisabeth Groen is in 2021 een speciale boom aangewezen voor Wereldlichtjesdag waar ook een mooie steen met logo bij gelegd is.

Deze avond noemen we namen en eren we alle kinderen, ver weg en heel dichtbij, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook zijn overleden.

Om 18.15 uur verzamelen we bij de zonnewijzer en we steken om 19.00 uur de kaars aan, om op die manier een ketting van licht te gaan maken. Dan zijn we verbonden met alle werelddelen waar deze herdenking plaatsvindt.
Wij nodigen iedereen uit, ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere betrokkenen die zich verbonden voelen. De namen van alle kinderen zullen we in de Wereldlichtjesdag boom hangen. Het zou fijn zijn als je een steen of kei wilt meenemen.
Iedereen heeft zijn eigen verhaal, wat je overeenkomstig hebt met elkaar is het gemis. We willen er zijn voor iedereen die zijn of haar kind moet missen, ongeacht geloof en cultuur.

Donaties om lichtjes te laten schijnen zijn welkom.