Stichting Elisabeth Groen bestaat 5 jaar!

door onze voorzitter, Paul Struijk
De geschiedenis van ons stadspark zal altijd verbonden blijven met de lang gekoesterde wens van velen om deze plek in het Beekdal na het vertrek van het ziekenhuis “groen” te houden.

En zeker ook met het breed gedragen en uitgewerkte plan dat een grote groep betrokken burgers samen met gemeenteambtenaren, aangestuurd door een Kerngroep in een kort tijdsbestek wist te presenteren.

Maar het is onze Stichting die dat fraaie plan ook daadwerkelijk realiseert, alle medespelers die daarin een rol spelen er bij blijft betrekken en de onvermijdelijke obstakels te lijf gaat. Dat is best iets om trots op te zijn. De jarenlange vertraging door een moeizaam sloopproces, de dreigende bezuinigingen, (gelukkig verhinderde) claims van andere partijen op een deel van het terrein; het heeft ons niet uit het veld geslagen, integendeel.

We zijn rustig doorgegaan met het uitbouwen van ons netwerk, met het geven van voorlichting. We hebben waar mogelijk vrijwilligers natuurwerk kunnen laten doen en – door alvast een flink deel van het terrein aan te pakken – al zichtbaar kunnen maken hoe mooi het allemaal wordt.

En nu: de eerste lente kleurt de verse aanplant groen! Een mooier iets om ons eerste lustrum te vieren bestaat eigenlijk niet. Als de lente geassocieerd mag worden met termen als hoop en verwachting, dan is dat zeker op z’n plaats wanneer het gaat om de volgende fase van ons werkplan. Deel twee beslaat een nog groter gebied, met daarin ook  “civiel” werk buiten de aanplant van bomen, struiken en grasland. Maar met de ervaringen die we hebben opgedaan, weten we zeker dat ons ook dat gaat lukken.

Voor iedereen die ons heeft bijgestaan, geholpen of geadviseerd heeft, allen die op het terrein de handen uit de mouwen hebben gestoken, degenen die ons verhaal in de media brachten of ons een podium hebben geboden; blijf dat vooral doen want het is daarmee ook jouw eigen park aan het worden.  Dus met hoofdletters: BEDANKT ÈN GEFELICITEERD! Op naar de volgende ronde!

Deel dit bericht: Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Email this to someone
email